O poveste de viaţă 100% adevărată demonstrează că poţi atinge greutatea ideală fără eforturi şi fără să renunţi la alimentele preferate. După ce s-a îngrăşat 60 de kilograme în patru ani, colega noastră Anca Bejan a reuşit să scape de surplusul de greutate în numai doi ani. Şi ne povesteşte cât de simplu a fost.


„În noaptea de Revelion dintre 2011 şi 2012 mi-am spus că nu se mai poate, că trebuie să fac ceva pentru mine. Nici nu ştiu cum a fost posibil să mă îngraş 60 de kilograme în patru ani, să ajung la 120 kg. Astăzi, având în vedere fenomenul creat în jurul stilului de viaţă denumit de mine Dieta-Minune, am început să cred că tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat pentru a putea veni în ajutor şi altor oameni care se chinuiesc să ţină dietă după dietă şi nu reuşesc să se stabilizeze la greutatea ideală”, îşi începe povestea Anca Bejan.

Colega noastră a început să scrie despre experienţa ei la 13 iulie 2016. Aşa a apărut cartea „Dieta-Minune” care, publicată pro bono şi promovată doar pe Internet, a reuşit să convingă foarte mulţi români din ţară şi chiar de peste hotare că se poate slăbi fără restricţii alimentare, fără pastile sau operaţii, ci natural.  

«Suntem mai vulnerabili să ne îngrăşăm»

„Din cauza stresului, a problemelor de orice fel, a depresiilor, nu mai suntem atenţi la noi, ajungem să ne neglijăm. Ajungem să cărăm după noi câteva kilograme în plus sau mult mai multe. Cu cât ne îngrăşăm, cu atât suntem mai vulnerabili să ne îngrăşăm şi mai, şi mai mult. Aşa că atunci când în sfârşit suntem obligaţi să facem ceva pentru noi, nu mai găsim puterea să luptăm sau găsim foarte greu această motivaţie. Nu mi-a fost uşor să vorbesc despre acea perioadă şi nu mi-e uşor să o fac niciodată, dar mă bucur că, împărtăşind povestea mea, am reuşit să ajut oameni care nu mai ştiau de unde să înceapă. În prezent se bucură de Dieta-Minune sute de oameni care au rezultate spectaculoase şi vom fi din ce în ce mai mulţi”, mai spune Anca Bejan.

Trebuie doar să mănânci zilnic la aceleași ore fixe

Autoarea cărţii „Dieta-Minune” explică ce presupune stilul de viaţă adoptat şi promovat de ea: „În mai 2012 am fost la nutriţionist. Mă aşteptam să primesc liste de alimente interzise, tabele cu calorii şi meniuri prestabilite. În schimb, mi s-a spus să mănânc zilnic la aceleaşi ore fixe, doar în intervalul orar 07.00-19.00 şi să nu mănânc nimic între mese... Şi eu chiar m-am ţinut de treabă. Am slăbit încet şi sigur. Mă întreabă unii de ce nu am renunţat la dietă după ce mi-am atins scopul, dar eu nu am considerat niciodată că sunt la dietă, pentru că nu am renunţat la nici unul dintre alimentele preferate. Mănânc de toate, ca un om obişnuit, şi, cu toate că de trei ani m-am stabilizat la 60 de kilograme, am păstrat acest stil de viaţă care mi se pare cel mai inteligent mod de a mânca. Cu Dieta-Minune am slăbit 60 de kilograme fără nici un efort şi acum mă bucur de viaţă fără stresul că m-aş putea îngrăşa”.

Ce presupune Dieta-Minune

  1. Mănâncă numai în intervalul 07.00-19.00 (orele de referință fiind 07.00, 10.00, 13.00, 16.00 și 19.00). Poți alege alte ore, dar neapărat să respecți intervalul. Acesta este unul dintre cele mai importante principii din Dieta-Minune.
  2. Mănâncă din 3 în 3 ore, zilnic, la aceleași ore fixe. În acest fel, metabolismul se va accelera la maximum și asta ne va ajuta să îmbunătățim starea de sănătate și, dacă e cazul, să slăbim până atingem greutatea ideală (atenție, însă: greutatea ideală este cea percepută ca ideala de organism, nu cea pe care o considerăm noi ideală).
  3. Mănâncă la toate orele fixe de masă. Nu sări peste nici o masă dacă ești trează la acele ore. Dar nici nu ești obligată să te trezești mai devreme: prima masă din zi este cea care urmează după ora trezirii.
  4. Pauzele dintre mese trebuie să fie pauze. Între mese nu se consumă absolut nimic, ci doar apă plată și/sau minerală, ceai neîndulcit și cafea neagră. Atenție mare la toate lichidele care conțin „alimente ascunse”. Ele vor fi considerate hrană de organism. Nu sunt interzise, ci trebuie consumate la mesele de la orele fixe. La această categorie intră toate sucurile naturale sau nu, toate băuturile alcoolice, cafeaua cu lapte și/sau zahăr/îndulcitor și orice lichid care conține îndulcitori, chiar dacă sunt îndulcitori naturali/dietetici.
  5. Mănâncă doar ce-ți face bine și numai până te saturi. Avem în noi „nutriționistul”, trebuie doar să ascultăm de el. Dacă mâncăm prea mult sau dacă mâncăm ceva care nu e bun, ne resimțim imediat, nu ne pică bine. Vom ști, așadar, pe viitor să nu mai greșim. De ce am face aceeași greșeală de mai multe ori? De asemenea, avem în noi măsura „bunului simț alimentar”. Știm când ne săturăm, nu trebuie să păpăm tot din farfurie, doar pentru că au mai rămas câteva bucături.

«Medicul nutriţionist al vedetelor», Oana Dumitrache, explică de ce funcţionează acest stil de viaţă

 

10-bun-foto-2-oana-dumitrache.jpg

oana dumitrache medic nutritionist diabet
Oana Dumitrache este medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
foto: arhiva personală

 

Anca Bejan, autoarea cărții „Dieta-Minune”, organizează o întâlnire specială cu cititorii ei sâmbătă, 28 ianuarie, la Restaurant Elisabeta, de la ora 11.00. Alături de ea va fi și dr. Oana Dumitrache, medic spe-cialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Cunoscută și ca „medicul nutriționist al vedetelor”, Oana Dumitrache explică beneficiile stilului de viață intitulat de Anca Bejan „Dieta-Minune”.

 

10-bun-foto-7-oana-dumitrache-teo-trandafir.jpg

oana dumitrache nutritionist teo trandafir
Oana Dumitrache este și medicul lui Teo Trandafir
foto: arhiva personală

 

„Mi se pare un lucru extraordinar. Această dietă, odată conștientizată și implementată la nivel național, ar scădea foarte mult problemele medicale la nivelul populației care duc, din păcate, la costuri enorme în a le stopa. Mai bine previi decât să combați. Plătim pentru sănătate, în loc să ne plimbăm și să dansăm”, e de părere medicul Oana Dumitrache. Biletele pentru evenimentul „Dieta-Minune: Drumul de la 120 la 60 kg” sunt disponibile la casa de bilete a restaurantului din bulevardul Regina Elisabeta nr. 45 sau online, pe www.bilet.ro.

 
 
Loading...