Atrasă din adolescență de actorie, Anca Țurcașiu (45 de ani) își hrănește în continuare această pasiune. Poate fi văzută pe scena unui teatru independent, într-un spectacol de comedie, alături de alți actori cunoscuți. Iar rolul de femeie maniacă i se potrivește de minune Ancăi, dacă „traducem” aplauzele pe care le primește după fiecare scenă.


Șase personaje cu tulburări obsesiv-compulsive se întâlnesc în sala de așteptare a unui psihiatru renumit care, însă, întârzie... Totuși, ședința are loc și pacienții încearcă să-și rezolve problemele între ei, dând naștere unei serii de întâmplări hazlii, din care nu lipsesc poantele de limbaj și gagurile vizuale. Acesta este, pe scurt, scenariul spectacolului intitulat „Toc Toc”, care deschide la 29 septembrie stagiunea de toamnă a Teatrului „Elisabeta” din Capitală.

Spectatorii vor afla ce legătură poate exista între o maniacă a curățeniei, care mai e și laborantă pe deasupra (Alba, interpretată de Monica Ciuta), un taximetrist obsedat de calcule (Dan, interpretat de Andrei Duban), un tânăr care se deplasează sărind de pe o piesă de mobilier pe alta (Bob, interpretat de Andrei Mateiu), o habotnică frumoasă, care are şi mania verificărilor (Maria, interpretată de Anca Ţurcaşiu), o tânără care repetă fiecare frază de două ori (Lili, interpretată de Doina Antohi) şi un individ care are ieşiri verbale şi gesturi bruşte (Fred, interpretat de Mihai Gruia Sandu).

Spectacolul, regizat de Ricard Reguant, după textul lui Laurent Baffie, tradus de Irina Margareta Nistor, e programat de la ora 20.00. Biletele costă 50, 60 sau 70 de lei și pot fi achiziționate de la casa de bilete a sălii de spectacol sau online, pe site-ul bilet.ro.

Un spectacol apreciat și în Venezuela și Spania

Este o piesă de teatru care a avut succes în mai multe țări, precum Argentina, unde a adunat peste 1.000.000 de spectatori în sală sau Spania, unde s-au vândut până acum peste 700.000 de bilete. „O comedie la care publicul nu se oprește din râs!”, au consemnat jurnaliștii de la „Diverso Magazine”, din Venezuela. „Comedia anului! Laurent Baffie semnează o comedie irezistibilă și foarte bine structurată”, titra revista „Elle”, din Paris. „Ideea textului este exploatată de către Laurent Baffie cu mare talent și sensibilitate neașteptată. Agil și bine jucat, cu un deznodământ extrem de vesel”, scria „Le Figaro”. „«Toc Toc» se prezintă ca una dintre cele mai amuzante piese ale anului. Baffie a reușit o lucrare impecabilă... A creat o comedie irezistibilă”, a scris publicaţia „Le Parisien”.

 
 
Loading...