Din 10 octombrie, revin pe micile ecrane de la Kanal D eroii din seriolul de comedie "Moldovenii", cu noi întâmplări haioase și aventuri de neuitat. Am stat de vorbă cu Andreea Lodba și Petronel Gongeanu, doi dintre actorii principali ai producției și iată ce am aflat într-un interviu exclusiv.


Click!: Reveniți cu un nou sezon din "Moldovenii". V-a fost dor de filmări pe perioada izolării și a pandemiei?

Petronel: Da, ne-a fost foarte dor să lucrăm la proiectele noastre, ne doream să filmăm, dar totodată ne era teamă ca nu cumva să se prelungească starea de urgență și să nu putem să ne apucăm de filmările pentru cel de-al doilea sezon “Moldovenii”. Însă am avut noroc și totul a fost foarte bine. Am finalizat și acest sezon pe care îl puteți urmări începând de sâmbătă această, de la ora 20:00, la Kanal D.

Andreea: Țînând cont că a fost o perioada în care majoritatea activităților au fost limitate sau sistate, evident că și noi am fost afectați de pandemie. După starea de urgență, în către am stat în izolare, am fost foarte bucuroși când ne-am revăzut la filmări.

Ce ați făcut în perioada de izolare? Cu cine și unde v-ați izolat?

Petronel: Pe perioada pandemiei încă scriam scenariul pentru cel de-al doilea sezon al serialului „Moldovenii” și pentru că fiecare dintre noi, cei din distribuție, eram la casele noastre, cu familia, ne-am gândit să ne facem un program săptămânal, să întrăm pe „zoom app”, să facem o conferință pentru un brainstorming. Asta am făcut noi în perioada pandemiei. Am ținut legătură unii cu alțîi și am fost creativi.

Andreea: Ne-a luat o bună perioadă de timp că să ne obișnuim cu restricțiile impuse de autorități, noi fiind foarte activi și obișnuiți să ne întâlnim pentru a lucra la proiect. În perioada pandemiei, ne-am autoizolat fiecare cu familia sa.

Ce ar trebui să știe telespectatorii despre voi?

P: Suntem tineri, cu energie și chef de distracție; suntem echipa 3Chestii, din online, cu peste un milion de abonați pe Youtube. Practic, denumirea proiectului 3 Chestii nu înseamnă 3 persoane, ci înseamnă tipologii, vlog și personaje. Noi credeam că mai sunt și alte trei elemente care formează acest proiect: voință, determinare și dăruire.

A: Am muncit foarte mult pentru realizarea sezonului 2, iar "Moldovenii", nu trebuie ratat. Chiar dacă cei mai mulți dintre noi nu au studii de specialitate, de actorie, facem totul pentru a interpreta cât mai autentic rolurile. Suntem pasionați de muncă noastră și se va observă evoluția noastră, cu siguranță, în cel de-al doilea sezon.

aurica_si_maria_moldovenii.jpg

Aurica și Maria
Foto: Kanal D

Ce scenă v-a fost cel mai greu de filmat în primul sezon al serialului?

P: Am trăit cu toții cu bucurie toate momentele de la filmări, pentru noi este o plăcere să facem asta, să ne întâlnim, să repetăm, să filmăm, să ne expunem ideile, părerile. Cu echipa Kanal D am format o adevărată familie și am încercat să facem că orice scenă să devină importantă, să fie interpretată credibil, să o conturăm frumos, surprinzător, în sensul bun, pentru telespectatori.

A: Nu a fost o scenă anume pe care să o cataloghez că fiind grea, fiecare scenă a avut gradul ei de dificultate, din diverse considerente; de exemplu, rigurozitatea dialogului, încadrarea mai multor personaje într-o singură secvență sau dificultatea de a rămâne serioși în momentul în care filmăm secvențe foarte amuzante.

Ce VIP v-ar plăcea să aveți invitat într-un rol episodic în serial?

P: În general, dacă în serial apare o persoană cunoscută “ridică” foarte mult acel episod, însă depinde și de rolul pe care l-ar putea juca acel VIP. Sunt foarte mulți oameni talentați în România, foarte buni actori, dar mie unul mi-ar plăcea să joace într-o secvență cu noi marele actor Florin Piersic. Practic, o legendă a României ar juca alături de personajele din „Moldovenii”.

A:  Mi-ar plăcea mult să o avem alături de noi pe Doamna Carmen Tănase.

Cum v-ați caraceriza personajele în câteva cuvinte?

P: Mitică este o persoană stăpână pe sine, orgolioasă, nu își arată aproape niciodată afecțiunea față de cei dragi, apreciază foarte mult propriul vinul din propria gospodărie, urăște politic, crede în puterea divină, dar nu se duce niciodată la bisericp pentru că mereu este vorba despre ....bani.

A: Aurica este modelul femeii simple, de la țară, gospodină, cu frică de Dumnezeu și foarte iubitoare. Duce o viață extrem de tumultuoasă din pricina soțului, care nu îi apreciază hărnicia și o lasă tot timpul să muncească de una singură. Aurica este femeia care nu a avut acces la informațîi de-a lungul viețîi și de aceea este ușor de influențat.

Ne spuneți mai multe despre voi?

P: În viață de zi cu zi, fiecare dintre noi are jobul lui, are pasiunile lui, problemele lui. Dar când ne regăsim la filmări, se crează o bucurie și o satisfacție uriașă și astfel uităm de problemele pe care le avem. Căsătoriți sunt doar Claudiu Dobrita și Vasile Panțiru.

A: Fiecare dintre noi avem și alte activități, pe lângă filmări, astfel încât avem pasiuni diferite: de la dansuri populare, sport, gaming până la grădinărit sau citit. Toată lumea se așteaptă de la voi să fiți mereu cu zâmbetul pe buze. Cum sunteți în realitate - aveți simțul umorului în viață de toate zilele sau sunteți mai morocănoși?

P: În general, când ne întâlnim suntem mereu puși pe glume, râdem în permanență și ne înțelegem foarte bine. De aceea am putut să construim împreună acest proiect, 3 Chestii. Spre exemplu, cu eu Iulian ne știm de 12 ani. Am putea spune că și așa suntem în viață de zi cu zi, cu zâmbetul pe buze.

A: Dincolo de aceste personaje pe care le interpretăm suntem oameni și, evident, uneori ne încearcă diferite stări. Dacă se întâmplă că unul dintre noi să aibă o zi mai puțin plăcută, în momentul în care suntem cu toții, la filmări, sentimentul apăsător dispare, pentru că ne simțim foarte bine împreună.  În general, suntem cu umorul la noi. Dacă nu e întâmplă lucrurul acesta, îl împrumutăm de la colegi.

Ce va place să faceți atunci când nu faceți nimic?

P: de obicei, stăm pe telefon, eu mă uit la statisticile proiectului, analizez piață, muncesc relaxându-mă.

A: Ne întâlnim să discutăm despre proiect, să dezvoltăm idei pentru clipuri sau ieșim să ne relaxăm. Dezvoltăm o activitate, în funcție de pasiunile pe care le are fiecare dintre noi. Anul acesta v-ați anulat vacanțe sau călătorii din cauza pandemiei? P: Anul trecut, când totul era în regulă, fiecare actor am plecat cu familiile unde am vrut. Anul acesta, însă, am organizat noi, echipa, o mică ieșire la munte, în Moldova. A fost o vacanță minunată, am știut să ne bucurăm de moment.

A: Ținând cont că filmările pentru sezonul doi au început vara această nu ne-am programat vacanțe și nici călătorii. Am preferat că în această perioada în care oamenii aleg să plece în vacanțe, noi să facem repetițîi pentru serial pentru că lucrurile să se desfășoare cât mai bine și oamenii să se bucure când ne văd la televizor.

Unde v-ați dori să plecați într-o vacanță în următoarea perioadă?

P: Aș pleca oriunde, în vacanță. Că lumea asta este așa frumoasă! personal, mi-aș dori să filmăm un episod din Moldovenii în altă țară, spre exemplu pe plajă, la Miami. Aceste personaje rupte din mediul lor rural ajung deodată în formidabilul peisaj!

A: Ne dorim să vizităm cât mai multe locuri frumoase din România, suntem adepții plaiurilor mioritice, cu tradițîi și obiceiuri furmoase care pot fi surse de inspirație pentru noi. Rămâne de stabilit care va fi urmaroarea vacanță.

 
 
Loading...