Parcă e blestemat! De fiecare dată, în perioada preselecțiilor pentru Eurovision, numele lui Mihai Trăistariu apare în diverse scandaluri. Mai nou, românul i-a supărat pe compozitorii scandinavi care ar fi investit 6.000 de euro într-o piesă compusă special pentru el. Și asta pentru că în preselecția din 28 ianuarie, de la Timișoara, Mihai a concurat cu piesa „Heaven”.


Nu există an fără scandal pentru Mihai Traistariu (38 de ani), la Eurovision! De data aceasta, cântărețul e acuzat de o echipă de compozitori scandinavi că nu ar fi respectat înțelegerea inițială, conform căreia românul ar fi trebuit să participe la preselecțiile Eurovision cu o piesă compusă de ei. Potrivit ESCCovers.com, compozitorii au creat o piesă pentru Mihai, pe care acesta „a ales-o în mod explicit dintre mai multe piese“, pentru a o înscrie în concursul Eurovision România 2018. Străinii spun că toată munca lor s-a ridicat la 6.000 de euro. „Până în momentul lansării pe YouTube a piesei pentru Eurovision 2018, echipa de compozitori credea că Mihai va intra cu piesa compusă de ei. Cu toate acestea, ei au observat că Mihai a încărcat o piesă complet diferită pe YouTube ca fiind cea oficială (n.r. Heaven), realizată de alte persoane. Facturile, conversaţiile şi alte probe care dovedesc spusele compozitorilor au fost înaintate unor avocaţi din Bucureşti. Avocaţii vor lua toate măsurile legale pentru a-l da în judecată pe Mihai, în obţinerea daunelor. Mihai Traistariu minte şi pare a fi un artist escroc, de aceea ar trebui evitat”, spun compozitorii scandinavi.

Mihai Trăistariu se apără și aduce explicații: „N-am păcălit niciodată pe nimeni. În fiecare an primesc zeci de piese pentru Eurovision de la compozitori din străinătate. Aşa mi se întâmplă din 2006, de când am fost la Eurovosion cu piesa «Tornero». În acest an am primit 35 de piese de la străini şi una de la un român (Mihai Pocorschi). Am ales două dintre ele, care mi s-au părut foarte reuşite, şi le-am tras câte un demo la mine în studio ca să văd cum sună pe vocea mea. Între timp s-a făcut deja luna decembrie şi până să hotărăsc cu ce piesă o să mă înscriu a mai sosit una, «Heaven». De la prima ascultare am realizat că asta va fi piesa mea pentru Eurovision 2018. Şi le-am abandonat pe celelalte două. Neavând vreun contract cu nimeni nici nu mi-a trecut prin cap că se va supăra cineva”, a declarat Mihai Trăistariu pentru www.adevarul.ro. În acest an, Mihai Trăistariu speră să reprezinte țara noastră la concursul Eurovision din Portugalia, competiție care va avea loc în perioada 8-12 mai 2018.

În 2016, Mihai a avut belele cu videoclipul  piesei “Paradisio”, pe care a fost nevoit să îl refacă. Tot atunci a acuzat TVR de fraudă. În 2015 a acuzat-o pe Liana Stanciu că favorizează trupa Voltaj.
 

Loading...