Răsturnare de situaţie! Impresionat de situaţia dificilă în care se află Jean Paler, cu bani puţini, dar cu multe probleme de sănătate, Alexandru Arşinel s-a înmuiat şi îi întinde acestuia o mână de ajutor. Mai exact, un post de colaborator la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti.


Odinioară avea spectacole pe bandă rulantă şi ne făcea să râdem cu glumele lui, însă de câţiva ani încoace Jean Paler (54 de ani) a intrat într-un con de umbră. Asta după ce, în 2012, actorul a suferit un infarct, în urma căruia medicii i-au montat trei stenturi la inimă. De atunci, în viaţa profesională Jean Paler a bătut pasul pe loc, actorul fiind nevoit să se îngrijească mai mult de sănătate decât de carieră. Nici colegii de scenă nu s-au înghesuit să-i întindă o mână de ajutor, iar adevărata lovitură a venit recent din partea celebrului Alexandru Arşinel (77 de ani).

paler432.jpg

Jean Paler ar face naveta de la Sinaia, dacă s-ar angaja în București

 

Director al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, acesta ne-a declarat deunăzi. “Nu cred că Jean se poate angaja ferm undeva şi să poată să presteze mereu. El merge pe alte «gajuri» mai bune, salariul la teatrul nostru este mic. Trebuie să respecţi un anumit program, iar el este solicitat şi în alte părţi”.

mariac87987.jpg

În vremurile bune, alături de Maria Ciobanu și Petrică Mîţu Stoian

Mâhnirea lui Jean Paler nu a durat însă mult, pentru că Arşinel a reconsiderat cele spuse şi s-a înmuiat în Săptămâna Mare. Impresionat de dorinţa de muncă a lui Paler, dar şi de faptul că medicamentele îl costă lunar 500 de lei, Arşinel vine cu o veste bună, tot prin intermediul Click! „O să vorbesc cu el când o să merg la Sinaia, să văd ce gândeşte, însă asta după Paşte. Am să îl sun şi cel mai probabil am să mă văd cu el la o cafea. Eu aşteptam un telefon de la el, să îmi zică «Arşinel, ajută-mă şi pe mine». Teatrul Tănase este şi teatrul lui. Nu ar fi o problemă să îl iau ca şi colaborator”, ne-a spus Arşinel.

iordach8788.jpg

În tinereţe pleca în turnee cu Daniel Iordăchioaie

Reporterii Click! l-au contactat pe Paler pentru a-i da vestea cea bună, iar acesta a fost peste măsură de încântat. “Mă bucur că maestrul Sandu a decis să mă ia la Teatrul de Revistă, căci am mare nevoie de un salariu, chiar dacă este doar de 1.000-1.200 de lei. Nu prea am spectacole de câţiva ani, iar lunar am nevoie de 500 de lei pentru medicamentele de inimă, recomandate de medici, după infarct. Locuiesc la Sinaia, dar sunt dispus să fac naveta, de câteva ori pe săptămână, pentru a avea o colaborare cu acest teatru, pentru care am mai lucrat. Cineva îi spusese lui Arşinel că o duc bine şi poate că de aceea el nu s-a gândit să mă caute, dar am mare nevoie de ajutor financiar, iar el e ultima mea speranţă”, ne-a declarat, emoţionat, Jean Paler.

cubenone23.jpg

Cu Nea Beny are amintiri de neuitat

Arşinel - 5 operaţii la coloană şi un transplant,
Paler - trei preinfarcturi şi un infarct

arsinelspital8789.jpg

2013. Arșinel a suferit un transplant renal

În ultimii ani, Alexandru Arşinel a trecut prin cinci intervenţii chirurgicale la coloană, iar în 2013 a suferit un transplant renal. “La cea de-a cincea operaţie, medicii mi-au scos discul şi mi-au pus o proteză metalică. A fost o intervenţie care necesită recuperare discretă, uşoară, nu am voie să fac mişcări bruşte”, a declarat Arşinel pentru Click!

palerspital87877.jpg

2012. Lui Jean Paler i s-au montat trei stenturi la inimă

Şi Jean Paler a ajuns să fie dependent de medicamente după trei preinfarcturi şi un infarct. În 2012 a acuzat dureri atroce în piept, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă din Braşov i-au salvat viaţa: ”Am văzut moartea cu ochii, a fost foarte greu, noroc că doctorii şi asistentele au fost foarte grijulii cu mine. Chiar mi-au serbat ziua, pe patul de spital, aducându-mi un tort imens”, îşi aminteşte artistul.

Loading...