E unul dintre cele mai îndrăgite staruri de televiziune. Farmecul, spontaneitatea, verbul şi educaţia solidă – iată atributele cu care îşi ţintuieşte telespectatorii în fotolii. A absolvit Matematica, a făcut radio, apoi a trecut în faţa camerelor de luat vederi la Pro TV. Andi Moisescu dezvăluie, pentru “Weekend Adevărul”, detalii neştiute din copilărie şi din studenţie, vorbeşte despre Revoluţie şi despre ascensiunea în cea mai importantă televiziune din România.


La 44 de ani, Andi Moisescu a strâns o tolbă de poveşti, pe care le deapănă cu umor şi nostalgie. Copilăria şi-a petrecut-o pe malul mării, la Mangalia, în casa bunicilor. “Am avut plajă de mic. Lucrurile îmi lipseau, dar nu îmi lipsea afecţiunea oamenilor din jur. Am fost iubit, îngrijit, îndrăgit”, îşi aminteşte juratul de la “Românii au talent”.

Dragostea pentru matematică i-a insuflat-o un unchi, fratele mamei sale. “Mi-a fost uşor. Îmi amintesc că nu se terminase clasa a şaptea şi eu terminasem materia de a opta, doar în joacă”, zâmbeşte Andi. Aşa că, după liceu, a urmat, firesc, Facultatea de Matematică.

„Cristi Boureanu mi-a fost coleg de bancă”

Pe 16 decembrie 1989, când Timişoara declanşa Revoluţia, viitoarea vedetă se afla în vizită la un coleg, în Drumul Taberei: “Întâmplarea face că eram chiar la Cristi Boureanu. Mi-a fost coleg de bancă. Făceam Revelionul împreună la un alt coleg de-al nostru care stătea tot în Drumul Taberei. Aveam o colegă de clasă care stătea pe la Gara de Nord și al cărei tată era bine de tot pus în sistem, era translatorul lui Ceaușescu. Unul dintre ei bănuiesc, de limba engleză. Noi am înțeles că s-a întâmplat ceva când am ajuns la ea acasă. Și ea făcea parte din comitetul de organizare a Revelionului și a trebuit să o conducem acasă. Și când am intrat la ea în casă, tatăl ei, care până atunci nu avea cu noi niciun fel de discuție, ne-a întâmpinat extrem de prietenos și ne-a invitat la un pahar de whisky. Pentru noi a fost șoc. Omul cu care nu vorbisem niciodată, care era nevăzut, nici nu știam cum arată exact, brusc devenise o gazdă primitoare și ne-a invitat la un pahar de whisky”.

„Florin Călinescu e un spectacol”

După anii de radio, când era student, a făcut pasul, inevitabil, către televiziune, iar Florin Călinescu i-a fost partener la emisiunea de dimineaţă în Pro TV.

andi2.jpg

Andi Moisescu, Pro TV, interviu, Romanii au talent
Andi Moisescu rămâne unul dintre pilonii televiziunii din bulevardul Pache Protopopescu
Foto: "Adevărul"

Acum, Andi şi Florin se află din nou la aceeaşi masă, cea a juriului de la “Românii au talent”. De fapt, cum e Florin Călinescu? “E la fel de haios ca în viață. E și el la fel de neașteptat ca emisiunea, să știi. Și neobosit! E un spectacol în felul lui, cu totul. Și în timpul emisiei, și în pauze și după emisie. E o instituție Florin Călinescu, în felul lui”, spune Andi.

Citeşte interviul complet cu Andi Moisescu şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

 

 
 
Loading...