Piese nemuritoare şi soliste fermecătoare. De asta au avut parte părinţii şi bunicii de azi, showbiz-ul din vremea lor fiind parcă un continuu concurs de miss. Pe lângă talent, artistele Epocii de Aur aveau şi o frumuseţe aparte, pe care bătrâneţea nu le-a şters-o nici acum de pe chip.


Rivale şi în anii ’80, şi acum, pe Corina Chiriac (65 de ani), Angela Similea (68 de ani) şi Mirabela Dauer (67 de ani) le ştie orice român şi de la sat, şi de la oraş. Sexagenarele nu s-au retras din activitate, însă nici nu mai apar în topuri, alături de tânăra generaţie. Au rămas însă la fel de distinse, fără nici o operaţie estetică la activ.

Margareta Pâslaru (71 de ani) şi Marina Voica (78 de ani) sunt veterane aici, însă au rămas active în viaţa profesională, prima ocupându-se de multe campanii umanitare, iar cea de-a doua urcând pe scenă cu aceeaşi poftă din tinereţe. Chiar de Revelion, Marina Voica a susţinut un concert la Patinoarul Floreasca.

silvia-dumitrescu_litoral_tanara.jpg

silvia dumitrescu
Silvia Dumitrescu avea 29 de ani în 1988
Foto: arhiva personală

Artiste cu greutate în muzica uşoară sunt şi Aura Urziceanu (68 de ani), Stela Enache (65 de ani) şi Doina Spătaru (66 de ani), acestea pendulând în ultimele decenii între străinătate şi ţara natală, România. Ba chiar cele două din urmă au cântat ani buni pe vase de croazieră. Cu o voce şi cu o înfăţişare aparte, Dida Drăgan (67 de ani) s-a retras în ultimii ani din viaţa publică, doborâtă de necazurile pe care le are din cauza unui credit de 500.000 de euro, contractat în 2005. Cu trei mariaje eşuate la activ, nici Mihaela Mihai (68 de ani) nu mai e deloc mondenă, însă nimeni nu o poate uita, mai ales datorită şlagărului “De-ai fi tu salcie la mal“.

Frumoasa Olimpia Panciu (61 de ani), care făcea un trio formidabil cu Mihai Constantinescu şi cu Marius Ţeicu, duce acum o viaţă liniştită alături de soţul ei, Mircea Romcescu. Despre Angela Ciochină (59 de ani) nu avem veşti bune, artista fiind ţintuită la pat, din cauza unei paralizii de la brâu în jos. În schimb, nonconformista Silvia Dumitrescu (55 de ani) are şi acum energie cât pentru o sută şi un tonus de invidiat. Cea mai tânără din enumerarea noastră, Carmen Rădulescu (51 de ani), fentează  şi ea trecerea timpului cu graţie.

 
 
Loading...