Maria Ciobanu, Angelica Stoican, Nicoleta Voica şi Maria Cornescu sunt tare mândre de copiii lor, deveniţi şi ei vedete, după ce le-au moştenit talentul vocal. Multe dintre marile artiste de muzică populară au şi susţinut, de altfel, concerte alături de fiicele lor, dublându-şi succesul pe scenă.


Maria Ciobanu (80 de ani), ”Ciocârlia muzicii populare româneşti”, a avut norocul ca toţi cei trei moştenitori  ai ei să-şi câştige pâinea tot din muzică. Fiica cea mare, soprana Leontina Ciobanu-Văduva (57 ani), a renunţat  însă la muzica populară, cu care a debutat, lăudându-se acum cu o carieră fructuoasă în muzica clasică.

6_foto-2-3-col.jpg

Maria Ciobanu ( 80 de ani) e tare mândră de Ionuţ, Camelia şi Leontina, toţi artişti vestiţi

Cât o priveşte pe Camelia Filip (50 de ani), stabilită peste Ocean, aceasta cântă folclor, alături de Ionuţ Dolănescu (46 ani), fratele ei. Şi cântăreţul a cochetat cu muzica clasică, studiind o perioadă la Paris, însă s-a reîntors  la marea dragoste, folclorul. Maria Ciobanu a anunţat de multe ori că se va retrage din muzică, însă recent a recunoscut că nu poate sta prea mult departe de scenă, deşi are o vârstă destul de înaintată. Vara aceasta, nu va mai cânta în România, aşa cum făcea an de an, fiind nevoită să rămână în America, unde  este stabilită, pentru a avea grijă de soţul ei, Mircea Câmpeanu, care se confruntă cu probleme de sănătate. Dar şi Angelica Stoican (73 ani) şi fiica ei, Niculina Stoican (47 ani), sunt renumite în muzica populară.

Andreea seamănă mult cu mama ei, Nicoleta Voica

Reprezentante ale folclorului mehedinţean, cele două artiste sunt iubite în întreaga ţară. Angelica mai are o fată, Adriana, care deşi are o voce bună nu s-a concentrat pe o carieră muzicală. În prezent, Angelica locuieşte la Orşova şi are agenda plină de spectacole. Niculina nu a făcut bani doar din muzica populară, ci şi din emisiunile pe care le-a prezentat la Kanal D. Ea a fost prima gazdă a emisiunii ”Te vreau lângă mine”, iar acum este jurat la emisiunea Iulianei Tudor, ”O vedetă populară” (TVR).

6_foto-4-2-col.jpg

Nicoleta Voica (62 de ani) şi fata ei, Andreea, cântă muzică populară bănăţeană

Nicoleta Voica (62 ani), recent căsătorită pentru a patra oară, iar acum se pregăteşte şi de cununia religioasă, şi fiica ei, Andreea ( 42 ani), cântă muzică din Banat. Celebra cântăreaţă a cântat ani de zile în America, unde a locuit. Şi Nicoleta a cochetat cu televiziunea, fiind gazda fostului matinal de la Romantica TV, alături de Catinca Roman.

6_foto-3-2-col.jpg

Maria Cornescu (72 de ani) are o fiică superbă, Marilena, cu care a înregistrat albumul ”Pe noroc nu dau un ban”

Celebră în anii 70 pentru duetele cu Nelu Bălăşoiu, Maria Cornescu (72 de ani) umplea atunci stadioanele de spectatori, cu show-urile lor de inimă albastră. Din păcate, artista, care la acea vreme era de-o frumuseţe răpitoare, a suferit un accident de maşină cumplit, care i-a distrus sistemul osos. Deşi medicii i-au prescris tot felul de tratamente, cântăreaţa nu se mai poate da jos din pat din cauza durerilor cumplite, acesta fiind şi motivul pentru care s-a retras de pe scenă. În anii 2000, aceasta a înregistrat un album , ”Pe noroc nu dau un ban”, cu fiica sa, Marilena Cornescu Diaconu (51 ani), care este copia la indigo a mamei sale, în privinţa trăsăturilor fizice. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: