Irina loghin (78 ani) şi Maria Ciobanu (80 ani) au o prietenie veche de peste 40 de ani. Cele două mari artiste sunt amice la cataramă, merg împreună la spectacole, la cumpărături, ba chiar şi la băi, în staţiunile din ţară. Nu trec câteva zile fără să vorbească la telefon, pentru a se convinge că sunt bine.


Prietenia lor îi face indivioşi pe duşmanii celor două artiste, care au făcut istorie în muzica populară românească. Maria Ciobanu a câştigat, în 1961, alături de Irina Loghin, selecţia naţională pentru cele două locuri libere din celebrul ansamblu “Ciocârlia”, care anul acesta a împlinit 70 de ani de la înfiinţare. Cele două interprete de folclor au fost alese dintre sute de candidaţi şi au demonstrat, în timp, că au meritat să cânte în renumitul ansamblu, devenind printre cele mai îndrăgite artiste de la noi. Fiecare dintre ele se bucură de un succes enorm, publicul le adoră şi le fredonează melodiile. Vorbesc frumos una despre alta, ori de câte ori au ocazia, iar Irina Loghin a sfătuit-o pe Maria Ciobanu să nu se retragă din muzică: ”Măriucă, eu ţi-am interzis şi îţi interzic în continuare să spui mă retrag, pentru că nu decizi tu, publicul decide. Ai fost şi rămâi privighetoarea României”. 

 

Copiii lor au trăit o frumoasă poveste de dragoste

Maria Ciobanu îşi aminteşte în cele mai mici amănunte ziua în care ea şi Irina au devenit colege: ”Am văzut că se organiza concurs la «Ansamblul Ciocârlia». Erau peste 280 de concurenţi şi m-am înscris. Doar eu şi Irina Loghin am reuşit. Era 1962. Apoi m-au repartizat cu Ion Dolănescu la «Doina Armatei». După un an ni s-a propus să mergem în China, însă el a zis că nu renunţă la nunţi, aşa că ne-au desfiinţat contractul. Relaţia noastră ajunsese la nivelul următor, iar eu eram însărcinată în trei luni cu Ionuţ. Mai târziu, după ce m-am despărţit de Ion, m-am angajat la «Doina Ilfovului» şi apoi m-am întors la «Ciocârlia», de unde am ieşit la pensie”, a mărturisit Maria Ciobanu pentru revista Taifasuri. Irina şi-a postat pe contul de Facebook şi câteva fotografii din vacanţele lor. Cu greu le recunoşti, că au înlocuit costumele populare cu ţinutele sport. Irina este o fire activă, ea precizând în numeroase interviuri că nu trece o zi fără să se plimbe câţiva kilometri prin Parcul Herăstrău, indiferent de vreme. În plus, a învăţat-o şi pe Maria să mănânce sănătos şi să evite carnea, să aibă o alimentaţie pe bază de legume. 

12_foto-2-2-col-irinuca.jpg

Irinuca şi Ionuţ s-au iubit cu patimă, în anii ’90

 

În urmă cu 20 de ani, Ionuţ Dolănescu şi Irinuca, fata Irinei Loghin, s-au iubit nebuneşte, făcând un cuplu foarte frumos. Din păcate, relaţia celor doi tineri nu a rezistat trecerii timpului, deşi se pregăteau de nuntă. Ionuţ a părăsit-o pe Irinuca, însă acesta nu a fost un motiv atât de grav încât cele două artiste să renunţe la prietenia lor: ”Irinuca este o femeie frumoasă, educată, cu mult bun-simţ, dar n-a fost să fie”, a spus el, într-un interviu. Dacă Ionuţ se află acum la cel de-al doilea mariaj şi are trei copii, o fetiţă şi doi băieţi, Irinuca nu a dorit să ajungă la altar cu nici un bărbat. Anul trecut, Irina şi Maria au cântat în America, iar acum doi ani au fost împreună în aceleaşi spectacole la Londra, ambele purtând la plimbare blănuri naturale de lux. 

 
 
Loading...