Ce destin! Geo Costiniu ne-a părăsit acum 5 ani. Ar fi împlinit luni (23 aprilie) 68 de ani. Nu a mai apucat pensia și a murit singur, în sărăcie. În tinerețe, era considerat unul dintre cei mai frumoşi actori români şi numit ”Alain Delon al României”.


Geo Costiniu a fost adorat de femei, mai ales de adolescente. Toate suspinau când îl vedeau pe ecran sau pe scena de la Odeon. La rândul său, ”Alain Delon al României” a iubit femeile, iar când s-a îndrăgostit le-a luat de soție. A fost însurat de cinci ori, dar a murit singur, sărac, bolnav și fără roluri.

Actorul Geo Costiniu a plecat dintre noi la doar 63 de ani (2013), într-un anonimat total. A fost unul dintre cei mai iubiţi actori în anii ʼ70- ʼ80. Tatăl său vroia să-l facă arhitect, iar mama doctor, dar la 8 ani a fost remarcat la o serbare şcolară, luat pe sus şi dus la televiziune, la o emisiune-concurs de ghicitori.

I-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor și a dat examen la Teatru. A terminat IATC, promoţia 1973, avându-i ca profesori pe Dem Rădulescu şi pe Octavian Cotescu. A debutat încă din timpul facultăţii la Teatrul Bulandra, în regia maestrului Liviu Ciulei. După facultate, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, transferându-se în 1974 la Teatrul Giuleşti (Odeon), al cărui angajat a fost până în ultima zi de viaţă.

În film, a dat lovitura în 1978, în pelicula ”Septembrie”. A avut rol principal și a jucat scene de nuditate care, în mod inexplicabil, au scăpat de cenzura comunistă.

2geo_costiniu.jpg

geo costiniu Anda Onesa
La 28 de ani, Geo Costiniu a dat lovitura, în filmul ”Septembrie”. Partenera sa a fost Anda Onesa

După 1989, Geo Costiniu joacă în câteva filme, până în 1995, după care nu mai este căutat. În teatru, la Odeon, a mai apărut în spectacole, dar din ce în ce mai rar şi în roluri din ce în ce mai mici. Ultimul său rol a fost unul minor, de nebun la azil.

Neglijat de toţi, peste chipul frumos al lui Geo Costiniu timpul începe să lase urme. Se îngrășase, iar șprițurile i-a afectat inima, rinichii și ficatul.

Cu 2 ani înainte de a muri , în 2011, își mai dorea de la viață doar un singur lucru: “ încă un șpriț ”. Apoi și-a fracturat o mână. Cum s a făcut bine, a avut o fractură de cap umeral și i-a fost montată o proteză metalică în umăr. A reuşit să se recupereze, dar a facut o fractură de şold , a povestit actorul Dorel Vișan.

geo2.jpg

geo costiniu
Așa arăta Geo Costiniu în 2010, la 60 de ani

Pensie ar fi primit doar după 65 de ani, dar a murit prea devreme ca să o primească. Se stinge la vârsta de 63 de ani, într-o zi banală de luni, pe 12 noiembrie 2013.

A avut cinci neveste

”Am avut cinci neveste, pe toate le-am iubit. De fiecare dată am crezut că mi-am găsit iubirea vieţii mele. Acum nu mai caut fiindcă am găsit omul care mi se potriveşte. E regizor tehnic la Teatrul Creangă. Se poate că spune că m-am căsătorit cu fiecare femeie de care m-am îndrăgostit. E adevărat că unele au scăpat şi necăsătorite”, spunea actorul la Antena 1, în 2010. Atunci, cu toții am fost șocați de înfițișarea sa: cu o barbă lungă, căruntă și neîngrijită, gras, îmbrăcat modest.

Sursa: cinemagia.ro

 
 
Loading...
Citeste tot despre: