Unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie, Sebastian Papaiani, devenit celebru cu rolurile ”Păcală” şi ”Plutonier Căpşună”, ne-a părăsit în 2016, la vârsta de 80 de ani. Cu câteva luni în urmă, fosta lui prietenă, Annie Muscă, a lansat cartea „Sebastian Papaiani. De la început până la sfârşit”, în paginile căreia regăsim emoţionanta poveste a regretatului artist, care a suferit enorm.


Poate că era nevoie de o poveste a regretatului actor, care a jucat ultima oară în serialul „Nimeni nu-i perfect”, de la Prima TV, în 2008. Cartea se numeşte „Sebastian Papaiani. De la început până la sfârşit”, e scrisă de Annie Muscă (49 de ani), o prietenă a maestrului, şi a apărut la Editura Terra din Focşani într-un tiraj limitat, la preţul de 50 de lei. Are peste 400 de pagini şi conţine fotografii din toate perioadele vieţii şi activităţii actorului.

8.jpg

Alexandru, nepotul de văr al actorului, îi duce numele mai departe

 

5.jpg

Alături de prietena lui, autoarea cărţii, Annie Muscă

 

Sebastian a povestit, cu drag, despre cei doi băieţi ai săi: ”A apărut primul copil, în ’63. L-am botezat Sebastian, aşa cum eram eu trecut pe afiş. Cu b, nu cu v, aşa cum eram în certificat. Şi l-am alintat Basti. Când acesta făcuse vreo 5 luni, primim vizita soacrei, total nemulţumită de felul cum ne creşteam noi pruncul. Aşa că ni l-a luat pur şi simplu şi l-a dus la o bonă pe care eu n-o cunoscusem în prealabil şi nici după. Între timp, relaţia mea cu Jeni, soţia, se răcise. Am stabilit să nu mai locuim împreună, dar să îmi văd copilul care rămăsese la ea. Din nefericire, de câte ori mergeam să-l văd, soacra mea îl ascundea de mine. De-abia după 10 ani, am reuşit să-l recuperez, nu să-l şi păstrez”. 

sebastian-papaiani-biografie-marin.jpg

A dat lovitura, în cinematografie, cu rolurile din ”Păcală” şi ”Plutonier Căpşună”, din ”B.D”

 

Sebastian s-a luptat în instanţă, pentru custodia băiatului: ”Divorţul meu a durat ani buni. Avocatul Isac din Sibiu mi-a amânat definitivarea lui doar ca să mai trec pe la el. Mi-am dorit acest copil, de aceea am şi cerut la proces să crească cu mine. Iniţial şi-a dorit şi el acest lucru, dar începuse să aibă tot mai dese tentative de a fugi de acasă. Pleca după mama lui. Ajunsesem să cunoaştem toţi poliţiştii din Gara de Nord. La un moment dat a fugit de tot de-acasă. L-am căutat disperat. Plecase la Oradea, acolo unde mama lui ajunsese după ce părăsise teatrul din Petroşani”.

 

Fiul cel mic a primit numele fostului diriginte al mamei: „Alkis a venit pe lume în locuinţa socrilor mei, în Avram Iancu, în februarie ’74. Pe cât de minunat era la ei, pe atât de imposibil de trăit era la noi. Stăteam cu Marcela într-o garsonieră prăpădită prin Titan, pe care o închiriasem, la revenirea mea de la Sibiu. Îmi amintesc zona Macarale, etajul 7, pe Aleea Postăvarul. Aveam un televizor minuscul spânzurat pe perete şi miros de abator când deschideam fereastra. Şi asta pentru că nu mi-au plăcut  compromisurile. Alkis s-a născut în 13 februarie 1974, iar naş de botez i-a fost Geo Saizescu. Este specialist în IT, iar la partea tehnică mi-a moştenit talentul.”

Annie, autoarea cărţii, l-a descoperit pe nepotul de văr al regretatului actor. Se numeşte Alexandru, are băieţi gemeni, locuieşte la Piteşti, şi duce mai departe numele Papaiani.

A avut doi băieţi din două căsnicii. Fiul cel mare a murit în 2018

65.jpg

Alkis, fiul lui cel mic, din căsnicia cu Marcela

Annie Muscă, autoarea volumului, face şi un anunţ trist, în paginile cărţii

 

Sebastian, fiul cel mare al actorului, s-a stins din viaţă în urmă cu doi ani. Era grav bolnav şi se confrunta cu serioase probleme financiare.

131.jpg

Sebastian, fiul din prima căsnicie, cu Eugenia

 

„Pentru cititorii care adoră istoriile de familie, biografia lui Papaiani e lectura perfectă. Vor afla amănunte despre părinţii şi bunicii actorului, despre originile lui, despre unchi şi mătuşi, veri şi verişoare, despre primul său fiu, din prima căsătorie, botezat Sebastian, care s-a stins din păcate la Sibiu la nici doi ani de la moartea actorului; despre Alkis, fiul său din a doua căsătorie, care locuieşte în Capitală, şi care i-a dăruit o nepoată, Ana Medeea, cea care a reuşit să-i aducă clipe de fericire actorului în ultimii săi doi ani de viaţă.

 

Tot aici veţi mai citi despre nepotul său din văr, Alexandru, care locuieşte la Piteşti şi care duce mai departe numele Papaiani, căci are gemeni, doi băieţi simpatici foc.

 

 

 
 
Loading...