Mihai Constantinescu își serbează azi, 4 ianuarie, ziua de naștere. Interpretul a profitat de ocazie, pentru a-și scoate iubita, pe Simona Secrier, în oraș.


"Nu dau nicio petrecere, dar am ieșit în oraș. Afară este o ninsoare frumoasă…”, spune Mihai Constantinescu, care azi a împlinit 69 de ani.

Artistul nostru s-a născut pe 4 ianuarie 1946. Compozitor și solist vocal, Mihai Constantinescu a lansat numeroase șlagăre. "Un simplu om", "Sus, în deal", "Un zâmbet, o floare" sunt doar câteva dintre ele. Pasionat de sport, interpretul a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. Cu un an mai devreme terminase Școala Populară de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu.

Iată o galerie foto cu artistul în tinereţe

 • Mihai Constantinwescu a devenit membrul grupului Mondial în anul 1964
  Foto: Arhiva personală
 • O perioadă, solistul a cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin
  Foto: Arhiva personală
 • Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu
  Foto: Arhiva personală
 • În anii 80, a făcut parte dintr-un trio lansat de Titus Munteanu, din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu.
  Foto: Arhiva personală
 • În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi
  Foto: Arhiva personală
1/5

Mihai Constantinescu a făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa». O perioadă, solistul a cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. De altfel, Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi». În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

 
 
Loading...