„Banu-i ochiul dracului”, cânta Ileana Ciuculete şi mare dreptate avea! Fiii cântăreţei s-au chinuit mai bine de un an prin tribunale cu Cornel Galeş, însă instanţa a fost de partea lor. Acum, Mugurel, un acordeonist talentat, şi Cristian, care a moştenit talentul vocal al Ilenei, pot interpreta la petreceri celebrele piese ale regretatei lor mame, „Hai, bărbate, taci, taci, taci!” sau „Ciorba de curcan”.


Decesul Ilenei Ciuculete, survenit pe 14 martie 2017, la doar 64 de ani, a creat tensiuni în familie. Scandalul pentru moştenire a izbucnit la parastasul de trei luni, unde fiii n-au fost invitaţi. Cornel Galeş (56 de ani), care vânduse cu 182.000 de euro vila în care a locuit cu solista, i-a minţit pe Mugurel şi pe Cristian Sfetcu că a dat-o doar cu 91.000 €, aşa că aceştia şi-au cerut drepturile în instanţă. Ei l-au mai acuzat că ar fi forţat-o pe Ileana, aflată pe patul de spital, să semneze actele de vânzare a imobilului.

Luna trecută, magistraţii au împărţit averea cântăreţei. Cornel Galeş urmează să le achite fiilor câte 34.000 €, cotă parte din vilă. Pe lângă jumătatea de casă cuvenită, Galeş a primit şi o pătrime din jumătatea Ilenei, dar şi cotă parte din drepturile de autor. Astfel, şlagăre ca „Hai, bărbate, taci, taci, taci!” sau „Ciorba de curcan”, vor fi surse de venit importante pentru cei doi fraţi care cântă împreună la petreceri. Judecătorii au respins împărţirea hainelor şi a mobilei.

14-v-2-895151.jpg

Ileana Ciuculete, copii, fii, mostenire, Mugurel, Cristian, melodie, Cornel Gales, drepturi de autor
2015: Mugurel, la petrecerile de familie ale Ilenei Ciuculete

Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al Ilenei Ciuculete, a vorbit în premieră, pentru Click!, despre tranşarea moştenirii. „Cornel şi martorii au recunoscut că mămica a avut 4 haine de blană, din 8 câte ştim, şi 24 de costume populare, din 30. La partaj, instanţa cere să pui pe hârtie toate obiectele, până şi pantofii, apoi judecătorii decid cui vor reveni”, spune Mugurel.

Instanţa le-a acordat şi băieţilor Ilenei o sumă importantă din drepturile de autor virate de CREDIDAM şi UCMR-ADA, bani pe care tot Cornel îi va plăti din contul artistei. „Dumnezeu nu doarme! Pentru noi, procesul e mai mult moral, dar ne-am bucurat că instanţa ne-a acordat drepturile de autor. Acum avem şi noi voie să le cântăm”, a declarat, bucuros, fiul cântăreţei, acordeonist de porfesie. Oricare parte va contesta decizia instanţei, va trebui să achite o taxă de timbru de aproximativ 5.000 €. 

Loading...