O vorbă din popor spune că numele îți dictează destinul. Pentru Patricia Țeicu, cel de-al doilea nume, Rodica, același cu al mamei, pare să fi fost de rău augur.


Alegerea numelui, atunci când se naște un copil, este cu atât mai dificilă, cu cât părinții sunt mai ancorați în lumea superstițiilor. Astfel, se spune că, dacă mama îi dă numele ei fiicei, aceasta din urmă va fi urmărită de ghinion. O superstiție sumbră, care pare să se fi împlinit în cazul fiicei lui Marius Țeicu.

Tânăra răpusă de leucemie la numai 41 de ani purta și numele mamei, Rodica. Dincolo de superstiții și vorbe din bătrâni însă, destinul Patriciei a fost cumplit. Fiica lui Marius Țeicu a a flat în urmă cu doi ani că este purtătoarea unui virus care i-a declanșat o formă rară de leucemie.

Au urmat doi ani de chimioterapie, un transplant medular și, în martie anul acesta, o licărire de speranță. Boala a recidivat însă virulent în iunie, iar miercuri, 2 august, Patricia s-a stins pe patul de spital. A lăsat în urmă doi copii mici și un soț îndurerat.

Patricia Țeicu-Rădulescu a fost înmormântată vineri, 4 august. Tatăl ei, îndrăgitul compozitor Marius Țeicu, a declarat că acesta este cel mai greu moment din viața lui.

img_7173.jpg

patricia teicu inmormantare
Patricia Țeicu a fost condusă pe ultimul drum de familie și prieteni. Pe cruce era trecut și cel de-al doilea nume, Rodica
foto: Click!

 

”În ziua în care s-a născut Patricia am declarat un lucru, că a fost cel mai fericit moment din viața mea, acum cred că e cel mai greu moment… când a plecat în ceruri. A fost un copil bun, a fost un om generos, apropiat de copiii pe care îi diviniza. Zicea că trebuie să se facă bine, să aibă grijă de ei. Era foarte optimistă, extraordinar de luptătoare. A sperat până în ultimul moment. A fost convinsă că se va face bine, dar uite… cu o boală ca asta nu s-a mai putut face nimic. Pot să vă spun că sunt debusolat, am fost foarte apropiați”, a spus Marius Țeicu, cu lacrimi în ochi.

 
 
Loading...