Decât aşa cetăţean de onoare, mai bine te lipseşti! Leonard Doroftei se plânge că primăria care l-a gratificat cu acest titlu i-a luat şi pielea de pe el, iar acum vrea să-i îngroape şi afacerea pe care o are în centrul Ploieştiului.


Miliarde de lei vechi ar fi vărsat fostul mare sportiv de performanţă în conturile primăriei Ploieşti şi asta, culmea, după ce a fost desemnat cetăţean de vază al oraşului. Pugilistul a primit în dar de la municipalitate un spaţiu în care să îşi deschidă un restaurant, iar, după ce a încasat chiria şi taxele mai bine de 11 ani, primăria îl somează acum să evacueze imobilul.

2-3-bd-foto-2-25coloane.jpg

În 2010, la scurt timp după deschidere, restaurantul era plin de clienți

Motivul? Doroftei Pub funcţionează într-o clădire cu grad ridicat de risc seismic, astfel că s-ar putea prăbuşi la primul cutremur. ”Când mi-au închiriat nu mi-au spus de nici un risc seismic. Acum, după ce s-au scurs 11 ani din cei 25, cât era contractul, după ce am făcut frumos aici şi am adus lume, vin să mă dea afară. Ei (n.red. – cei de la primărie) zic că am beneficiat, că am plătit sume modice, că nu am dat chirie. Vă spun eu ce sume modice am dat: 2.250 lei, lunar, chirie, plus aproximativ 12.000 lei anual, taxa pe clădire.

2-3-bd-foto-3-25coloane.jpg

Pereții localului sunt ”tapetați” cu trofee din box

 

În primii ani nu am ştiut că trebuie să plătesc aşa ceva şi după câţiva ani m-am trezit că mi-a zburat un miliard din cont. Calculaseră şi penalizări. Şi m-au mai şi obligat să investesc 50.000 de euro în local. Ce beneficii am eu de la ei, dacă m-au făcut cetăţean de onoare? Că au dat numele meu unei străzi? Sau unei săli de sport?

2-3-bd-foto-4-25coloane.jpg

Angajații au început deja să strângă bagajele, în vederea mutării într-un spațiu nou

 

A, circul gratis cu mijloacele de transport în comun… Plătesc taxe la fel ca orice om de rând şi tot la fel stau la cozi ca să îmi rezolv problemele”, ne-a mărturisit Leonard Doroftei, care a ajuns parcă să regrete că a acceptat statutul de cetăţean de onoare. Nu de alta, dar, orbit de statutul ”de vedetă a urbei”, a ajuns să locuiască acum cu familia într-o locuinţă ridicată pe un teren care nu le aparţine.
”Am primit de la primărie un teren de 1.000 de metri pătraţi în concesiune, pe care am ridicat casa. Am zis să rămân acasă, să fie bine, dar acum îmi pare rău. Când nu e minte, asta e…  Acum nici nu pot să vând casa fără acordul primăriei. Şi e concesionată pe termen nelimitat: cât rezistă casa…”, arată Leonard Doroftei. Moşu se judecă acum cu cei din primărie pentru cârciuma din central oraşului în care a investit mai bine de un sfert de milion de euro. Localul, care odinioară funcţiona ca bodegă comunistă, a fost transformat în restaurant cochet, iar numele Doroftei atrage clienţi din toate colţurile lumii. Practic, Doroftei Pub nu mai e cârciumă, ci muzeu! ”Vin japonezii, să vezi cum îşi fac selfie cu medaliile. Când le dau centura, ce mai, e nebunie.. Am aici inclusiv costumul de box, mănuşile. Poze din diverse meciuri. E coadă la fotografii. Asta este, o să le iau şi mă mut. Imaginea nu mi-o ia nimeni, dar nu aşa te porţi cu un cetăţean de onoare”, încheie, amar, Doroftei.

 
 
Loading...