Şerban Ionescu, Marin Moraru, Anca Parghel, Ion Dolănescu sau Ioan Luchian Mihalea sunt nume care ne trezesc şi acum emoţie. S-au făcut remarcaţi în această viaţă, au lăsat multe în urma lor, iar la final de drum, au avut parte, aşa cum meritau, de înmormântări fastuoase. Anii au trecut peste mormintele lor, însă pe numele gravat în piatră nu s-a depus praful. Au grijă de asta cei dragi, rămaşi în urmă.


Se împlinesc aproape patru ani de când actorul Şerban Ionescu a plecat dintre noi. A murit la vârsta de 62 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitală, măcinat de scleroză amiotrofică, o boală cumplită care, în mai puţin de un an, l-a imobilizat la pat şi i-a răpit darul vorbirii.

Magda Catone, cea care i-a fost soţie timp de aproape 30 de ani, nu îl poate uita nici acum. Merge periodic cu flori şi lumânări la mormântul lui din Cimitirul Bellu. Un mormânt simplu, micuţ, dar curat şi îngrijit.

De altfel, pe cruce a trecut şi numele ei, semn că tot acolo, în acelaşi cavou, îşi va dormi somnul de veci. Este posibil ca şi alţi apropiaţi, fani şi prieteni ai lui Şerban Ionescu să-l mai viziteze şi să-i îngrijească mormântul.

Să nu uităm că, în cele mai grele momente din viaţă şi până şi-a dat ultima suflare, alături i-a fost Irina Lehan, femeia despre care se vehicula că i-ar fi fost amantă şi care, la înmormântarea lui, abia se mai ţinea pe picioare de durere.

 

Loading...