Dispariţia Zinei Dumitrescu a îndoliat lumea strălucitoare a modei din România. Designerul Cătălin Botezatu şi fostele ei eleve, Dava Săvuică, Rita Mureşan şi Adina Buzatu deplâng moartea creatoarei de modă. Mama Zina avea 82 de ani şi era internată la un azil de bătrâni din Ghermăneşti. În ultimele luni, starea ei de sănătate se degradase simţitor. Prefera să stea retrasă şi mânca din ce în mai puţin.


De joi (28 martie) de când vestea morţii Zinei Dumitrescu a ajuns la urechile celor care au iubit-o, mesajele de consoleanţe au curs pe reţelele sociale. Cuvintele emoţionante demonstrează că nu întâmplător i se spunea creatoarei "Mama Zina". Era o fiinţă protectoare cu cei din jur, iar disparţia ei a lăsat un gol imens în sufletele celor care au apreciat-o.    

zina.jpg

zina dumitrescu dana savuica
Dana Săvuică alături de Zina Dumitrescu
Foto: arhivă personală

"R.I.P Zina Dumitrescu, mentorul meu, omul care mi-a dat direcția în carieră, mi-a dat încredere în mine și m-a învățat să iau decizii curajoase în viață. Îmi va fi dor de tine. Vei rămâne mereu în inima mea. Îţi mulţumesc că ai făcut parte din viaţa mea. Am pierdut-o pe Coco Chanel a României, Dumnezeu să o odihnească", a notat Dana Săvuică pe pagina ei de Instagram.

Cătălin Botezatu a primit greu vestea morţii Zinei Dumitrescu. Designerul a vorbit la trecut despre ea cu lacrimi în ochi. "Zina Dumitrescu este dincolo de tot ceea ce aș putea fi eu vreodată. Ea n-a murit, fiindcă nu poate să moară. Singurul meu regret e că acum, când este printre îngeri, nu mai pot s-o îmbrățișez. Pentru mine, Zina Dumitrescu nu va fi niciodată o amintire. Va fi întotdeauna a două mea mamă. Mama sufletului meu. Adio Zina! Dumnezeu să te odihnească în pace!", a scris Cătălin Botezatu.

Zina Dumitrescu a murit. Mesajele de condoleanţe ale elevelor

Mesaje de condoleanţe au transmit stilista Aina Buzatu şi Rita Mureşan. "Regrete, regrete, regrete! Au trecut anii...eu m-am schimbat, Sara a crescut... Drama este că trei dintre oamenii dragi sufletului meu astăzi nu mai sunt.

Odihnește-te în pace, Mama Zîna!", a notat Adina Buzatu.

zina_si_adina_buzatu.jpg

zina dumitrescu adina buzatu
Adina Buzatu şi Zina Dumitrescu
Foto: arhivă personală

Fosta Miss România a anului 1993, Rita Mureşan şi-a luat şi ea rămas bun print câteva rânduri emoţionante. "A încetat din viață «mama modei românești»! Drum lin către stele, frumoasă doamna Zina Dumitrescu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Mulțumim pentru tot ce ai făcut în acest domeniu, iar eu mulțumesc cu recunoștință pentru sprijinul dat la începutul carierei mele de designer! Mereu cu un sfat, cu o vorbă bună, sau cu o mustrare dacă era cazul, mama Zina ne-a iubit pe toți! Condoleanțe familiei! Condoleanţe și familiei modei românești, din care am avut onoarea să fac parte în același timp cu speciala, efervescența, frumoasa doamna Zina Dumitrescu!", este mesajul Ritei Mureșan.

 

Citeşte şi:

 

Ultima imagine cu Zina Dumitrescu în viață! Cum arăta «Mama Zina»

Povestea neștiută a Zinei Dumitrescu. A refuzat-o pe Elena Ceaușescu

 
 
Loading...