În cadrul emisiunii de marţi, 21 iulie, moderată le Cătălin Măruţă la Pro Tv a continuat campania "Dreptate pentru fata violată din Vaslui" iniţiată de colegii de la Adevărul. Cei de la Pro Tv au avut-o invitată pe mama fetei abuzate de cele 7 bestii aflate încă în libertate.


Tânăra violată de 7 bărbaţi din Vaslui nu este singură. O ţară întreagă s-a sensibilizat şi doreşte să fie alături de aceasta. Vedetele au publicat pe paginile personale de pe site-urile de socializare fotografii în sprijinul campaniei "Dreptate pentru fata violată din Vaslui", folosind hashtag-ul #violulecrima.

 • barbatii adevarati condamna violul
  Virgil Ianţu condamnă violul
  Foto Arhivă Personală
 • barbatii adevarati condamna violul
  Vladimir Drăghia condamnă violul
  Foto Arhivă Personală
 • barbatii adevarati condamna violul
  Cezar Ouatu condamnă violul
  Foto Arhivă Personală
 • barbatii adevarati condamna violul
  Radu Vâlcan condamnă violul
  Foto Arhivă Personală
1/4

Marţi, 21 iulie, în cadrul emisiunii "La Măruţă" de pe Pro Tv, mama tinerei a vorbit despre drama fetei şi despre cât de greu încă îi este acesteia să uite cele întâmplate. Chiar dacă fapta s-a produs în urmă cu 8 luni, traumele există şi vor exista mulţi ani de acum încolo.

Tânăra violată de 7 bărbaţi nu mai este anonimă

Au încercat să-i facă un bine şi să-i transmită faptul că nu este singură în acestă luptă, dar e posibil ca producătorii emisunii "La Măruţă" să fi făcut mai rău. Cel puţin aşa susţine avocata care o apără pe tânăra violată de 7 bărbaţi. Aceasta a vorbit cu colegii de la Adevărul despre repercursiunile pe care le poate avea dezvăluirea identităţii acestei tinere. Vezi aici ce declara tânăra violată de 7 bărbaţi marţi în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruţă.

Tânăra violată de 7 bărbaţi nu trebuia să apară la tv

mioara_donosa_avocatul_fetei_violate_de_7_barbati.jpg

tanara violata de 7 barbati
Tânăra violată de 7 bărbaţi nu trebuia să apară la tv. Aşa consideră Mioara Donosă, avocata fetei
Foto Adevarul

Avocata Mioara Donosă a relatat pentru Adevărul că decizia postului PRO TV de a furniza imagini cu eleva care a fost victima unei infracţiuni de viol contravine nu doar unei promisiuni ferme primite de la realizatorul de televiziune Cătălin Măruţă, ci unor principii fundamentale privind protectia unor astfel de persoane. „Am fost contactată de reprezentanţii postului PRO TV pentru a avea o intervenţie în cadrul emisiunii domnului Cătălin Măruţă, însă nu am fost de acord, pentru că eu îmi apăr clienţii în sala de judecată şi nu în emisiunile de televiziune. Le-am spus că părinţii clientei mele dacă doresc să apară la televizor este decizia lor, eu îi apăr doar din punct de vedere juridic, însă recomandarea mea a fost să nu apară, tocmai spre binele fetei. Personal, i-am cerut domnului Cătălin Măruţă ca în cazul în care părinţii vor fi de acord să fie filmaţi să nu ceară şi fetei să facă acest lucru. Domnul Măruţă m-a asigurat că victima nu va apărea la televizor. M-a asigurat că sub nicio formă victima nu va fi filmată şi nu va apărea în emisiune, iar mama va fi filmată cu spatele la cameră. Lucru care nu s-a şi întâmplat. Sunt pur şi simplu scandalizată că, din dorinţa de a face rating, nu doar că s-au încălcat nişte noţiuni de încredere, o promisiune dată ferm, dar s-a profitat de naivitatea unei adolescente pe care acum toata lumea o va arăta cu degetul drept violata din Vaslui. S-a călcat pur şi simplu în picioare noţiunea de victimă", a declarat avocata Mioara Donosă.

Tânăra violată de 7 bărbaţi este în continuare vulnerabilă

tanara_violata_de_7_barbati.jpg

tanara violata de 7 barbati
Tânăra violată de 7 bărbaţi a vorbit în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruţă despre drama prin care trece
Foto: ProTV

Avocata elevei face un apel către toate posturile de televiziune şi realizatorii TV, să nu transforme această dramă într-un subiect de cancan. ”Aceasta fată trece printr-o traumă,iar apariţiile tv nu o fac să îşi revină. Atât ea, cât şi părinţii sunt vulnerabili.”, a completat avocata elevei.

Tânăra violată de 7 bărbaţi are nevoie de susţinere

Invităm pe toţi cititorii să transmită un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind pe Facebook hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬ sau să semneze petiţia online.
 

 
 
Loading...