Regretatul artist Ion Dolănescu adora petrecerile cu zeci de invitaţi adunaţi în jurul mesei pline cu bunătăţi, la care susţinea şi scurte recitaluri. Acum, vila din Strada Caimatei, în care se dansa şi se cânta până în zori, de ziua lui, 25 ianuarie, este cufundată în tăcere.


Casa lui Ion Dolănescu a fost, până în 2009, anul în care solistul s-a stins din viaţă, în urma unui infarct, locul unde zeci de artişti şi de prieteni se adunau cu drag, la diverse evenimente.

14_foto-2-2-col-cu-romica-puceanu-si-ioana-radu.jpg

Romica Puceanu și Ioana Radu erau invitatele de onoare la zilele de naștere ale artistului

 

Solistul era o gazdă bună, răsfăţându-şi invitaţii cu muzică şi cu bucate alese, sarmale şi fripturi sau purceluşi la proţap, pregătite de talentata lui bucătăreasă, Flori, dar şi cu brânzeturi fine şi vin de calitate.

14_foto-1-5-dolanescu-cu-grigore-vieru.jpg

La petrecerile lui Dolănescu a fost invitat și marele poet Grigore Vieru

 

Vila din Strada Caimatei,  în care cândva a locuit şi celebrul scriitor Barbu Ştefănescu Delavrancea, era ticsită de  icoane, opere de valoare, şi de afişele lui Ion din anii săi de glorie.

Cântăreţul se serba cu zeci de artişti

În această atmosferă aveau loc petrecerile pe care  Dolănescu le organiza de Sf. Ion sau pe 25 ianuarie, de ziua sa de naştere, dar şi când îşi serba fiul cel mare, pe Ionuţ. Prin vila regretatului artist au trecut, de-a lungul vremii, artişti valoroşi, precum Ioana Radu, Romica Puceanu, Irina Loghin, Florin Piersic, Alexandru Lulescu, Dan Spătaru, Ileana Ciuculete, Elena Merişoreanu sau Ionela Prodan. Ion Dolănescu îşi delecta invitaţii cu recitaluri ad-hoc, fiind acompaniat de acordeonişti.

14_2-col-pomana.jpg

Prietenii s-au strâns ieri la parastasul regretatului artist

 

Odată cu decesul artistului s-au încheiat şi chefurile, căci Ionuţ, care locuieşte de doi ani în vilă, alături de cei trei copii şi de soţia lui, Doiniţa, nu este deloc o fire petrecăreaţă. Ieri, Ion Dolănescu ar fi împlinit 74 de ani, iar la parastas au fost părintele Emil Cărămizaru, duhovnicul său, Costin Mărculescu şi Alexandru Lulescu cu soţia şi fratele mai mare al artistului, Constantin Dolănescu. 

 
 
Loading...