Este una dintre actrițele emblematice ale teatrului românesc. Rodica Popescu Bitănescu (82 de ani) a reușit să-și facă o carieră glorioasă în teatru în ciuda unei copilării marcate de lipsuri și greutăți. Vedeta a povestit că a trăit un coșmar în anii tinereții, când familia ei a rămas pe drumuri. De atunci, actrița se luptă cu atacurile de panică.


Rodica Popescu Bitănescu nu a avut o copilărie ușoară. Născută la Răsuceni, în județul interbelic Vlașca, în prezent judeţul Giurgiu, într-o familie foarte înstărită, actrița a avut parte de o copilărie de coșmar. La naționalizare, familiei Popescu i s-a confiscat întreaga avere. Tatăl actriţei a făcut închisoare din motive politice, suferind torturi incredibile în Penitenciarul Piteşti. Din lipsă de bani, familia locuia prin cele mai insalubre subsoluri.

Rodica Popescu Bitănescu: „Am făcut gripa spaniolă”

“Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice, pe care am făcut-o eu, acasă la mine. Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit. Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas. Şi aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale”, a povestit actrița, invitată în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3. 

Citește și:

Drama Rodicăi Popescu Bitănescu: fratele mort de leucemie, mama paralizată 7 ani

Rodica Popescu Bitănescu: ”Eu am crescut cu atac de panică”

Greutățile din adolescență i-au marcat actriței viața. S-a luptat ani de zile cu atacurile de panică. „Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific. Am fost o tipă foarte ambiţioasă. Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva. Că lumea zice, am atac de panică. Păi, fă ceva, să ieşi din atac de panică! Eu nu am avut timp să mă vait. Nu m-am văitat niciodată", a mai povestit actrița, la Antena 3.

Citește și:

Rodica Popescu Bitănescu, 45 de ani de căsnicie. Ce adoră actrița la soțul ei și n-a mai găsit la alți bărbați

 
 
Loading...