Când vine vorba despre alimentaţia copiilor lor, vedetele fac eforturi disperate. Vor ce-i mai bun, ce-i mai sănătos pentru cei mai importanţi membri ai familiei. Numai că, la oraş, e mai greu cu mâncarea „din natură”. Chiar dacă îţi propui să găteşti în casă, nu poţi să ai încredere nici în carnea de pasăre, de vită, nici în lapte, ouă, fructe şi legume. Iată ce soluţii au găsit Diana Bişinicu, Andrei Duban, Monica Davidescu sau Pepe.


Monica Davidescu nu e excesiv de strictă

Actriţa Monica Davidescu se aprovizionează cu ouă, carne şi fructe/legume de la surorile sale de la Breaza şi Câmpina. Îşi face mici provizii atunci când le vizitează, iar când le termină, se duce şi cumpără din piaţă, de la surse de încredere. „Asta e, dacă trăiesc în buricul Capitalei, e mai greu să iei alimente doar de la ţară. Eu nu sunt atât de strictă, îi dau Dorei (4 ani) şi de colo, şi de colo. Copilul mai vede o prăjitură, o bucăţică de mezel la vreun coleg de grădiniţă şi cere. Îi dau, însă am grijă să aleg produse cât mai bune şi sănătoase”, spune Monica Davidescu. Fetiţa ei nu e neapărat o mâncăcioasă, însă mămica ei nu o forţează. “Nu merg pe principiul de a îndopa copilul. Noi, cei mari, poate nu apreciem cât cere stomăcelul lor. Iar dacă îi pun prea mult în farfurie, ea mănâncă atât cât poate, iar ce-i rămâne se duce şi răstoarnă în castronelul căţeilor”. 

Diana Bişinicu: "Iau totul de la ţară"

Când vine vorba de alimentaţia fetiţei sale, Riana (2 ani), Diana Bişinicu face eforturi incredibile. Cumpără totul de la ţară, de lângă Constanţa. „Mama îmi aduce de la ţărani legumele, fructele, carnea şi lactatele. Are sursele ei, de încredere. Tot ce îi pun în farfurie e gătit în casă, inclusiv dulciurile. I le fac cu ouă de ţară, îndulcite cu miere sau cu sirop de arţar. Fetiţa mea nu ştie ce înseamnă ciocolată sau prăjiturele din comerţ. De ce să îi dau «otravă albă», cum e numit zahărul, dacă nu a gustat până acum şi nu ştie ce e ?!”, spune Diana Bişinicu. Riana este mică, dar cu personalitate. Dacă nu vrea să mănânce, nimeni nu o poate convinge şi pace. Oricât ar încerca părinţii să o “păcălească”.

Pepe: "Maria a dat de gustul ciocolatei"

Pepe nu are o „ţară” de unde să cumpere produse sănătoase pentru fetiţa lui. Se aprovizionează de la supermarket, iar Maria (2 ani şi jumătate) mănâncă de toate. „Dacă există posibilitatea să iau carne de pasăre, lactate, profit de ocazie. În principiu, ce mâncăm noi, mănâncă şi ea, bineînţeles, adaptat la vârsta ei. Cu ce am crescut noi, creşte şi ea. A început să dea de gustul ciocolatei, mai ales de Sărbători, când a primit Moş Crăciuni de ciocolată. E normal să îi facem mici pofte, doar că avem grijă la cantitate. Nu putem să îi lăsăm o ciocolată întreagă pe mână că... s-a terminat”, spune Pepe.

Andrei Duban o să-şi cumpere capre şi oi, să aibă lactate în casă

De când îl au pe Armin (aproape 3 ani), Graţiela şi Andrei Duban au devenit mult mai atenţi la alimentaţie. Cumpără doar pui oşenesc, care se fierbe greu şi lasă grăsime, ouăle vin de la Ciorogârla, cadou de la mătuşa lui Andrei, şi multe alte alimente de la magazinele naturiste. Ba mai mult, de anul acesta, actorii îşi vor cumpăra propria turmă de oi. „Urmează să cununăm o prietenă. Aceasta are părinţi la ţară care cresc oi. Vrem să cumpărăm şi noi 10 oi şi 5 capre, pe care să le lăsăm în grija lor, iar lunar să primim brânzeturi, caşcaval, plus miei şi ieduţi”, explică Graţiela Duban. 

 
 
Loading...