Are spectacole pe bandă rulantă la Teatrul de Comedie “Constantin Tănase”, însă cei care nu l-au văzut pe scenă îl ştiu de la TV, de la emisiunea de Bingo a Antenei 1, de la “Ieri, azi, maine” (TVR 2) sau de la Naţional TV, unde făcea o emisiune de gastronomie. Actorul Nae Alexandru are tolba plină de poveşti frumoase, însă şi dramatice, căci el însuşi a trecut printr-o tragedie la cutremurul din 4 martie 1977.


Drama unui actor de comedie, care s-a mai născut o dată, acesta este un prim titlu al poveştii actorului Nae Alexandru, care pe 4 martie 1977 se năştea a doua oară. “4 Martie 1977. Acum 41 de ani, mama şi bunica au pierit salvându-mă pe mine. 41 de ani de dor, de întrebări, de frământări... Dumnezeu să-i odihnească pe toți cei care au pierit atunci şi sa-i întărească pe cei care au supraviețuit!”, a scris recent actorul pe pagina lui de Facebook. Cunoscuţii lui Nae Alexandru spun că actorul a supravieţuit la cutremur, fiind protejat de trupul mamei. Avea doar două luni, căci actorul s-a născut pe 23 ianuarie 1977.

nae_alexandru.jpg

Nae Alexandru, Teatrul de Comedie Constantin Tănase, interviu, cutremurul din 77, drama, supravietuitor, actor, amintiri
Nae Alexandru (dreapta) este specialist şi la travesti

Drumul actorului de la teatru la televiziune!

Actorul Nae Alexandru poate fi văzut în majoritatea spectacolelor de la Teatrul “Constantin Tănase”. “Am debutat făcând figuraţie la Teatrul Naţional şi am avut şansa de a cunoaşte mari actori, l-am avut profesor pe Mircea Albulescu. Am fost şapte ani actor la Teatrul Evreiesc de Stat şi l-am cunoscut pe cel mai bun textier, Octavian Sava, acolo au fost primii oameni care m-au împins spre divertismentul de televiziune. Era o bucurie pentru mine, am fost la < Bravo Bravissimo> (TVR1), unde interpretam texte de Octavian Sava, apoi m-a văzut scenaristul Dan Mihăescu, care a început să-mi scrie texte pentru <Duminica în familie>, la Antena 1, emisiunea Mihaela Radulescu, unde eram împreună cu alţi doi colegi, Natalie Ester şi George Robu. Astfel, am avut ocazia să mă întâlnesc cu marii actori, Nicu Constantin, Stela Popescu şi Arşinel, Alexandru Lulescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu. I-am întâlnit apoi pe Biţu Fălticineanu şi pe Aurel Storin. Venirea mea la Teatrul de Comedie, în primăvara lui 2006, acum 12 ani, a fost prima mea colaborare. Am jucat cu Cristi Simion, partenerul meu de acum, cu oameni din echipa tânără, Raluca Guslicov sau Valentina Fătu. Textele vechi pot fi refăcute, pentru că cel ce le dă valoare este actorul, prin măestria şi puterea lui de a transmite idei şi sentimente cu ajutorul textelor. Textele domnului Nicu Constantin mi-au fost oferite de către soţia domniei sale, doamna Măndiţa Constantin, în semn de respect pentru mine. A considerat că eu pot interpreta aceste texte şi mi-a încredinţat câteva cuplete, pe care le-a jucat de-a lungul timpului. Nu este vorba de nimic pecuniar între mine şi doamna Măndiţa Constantin, ci o cedare a unor drepturi pe materialele domnului Nicu Constantin. Din dorinţa şi credinţa dumneaei că eu pot interpreta aceste texte cu aceeaşi valoare cu care Nicu Constantin le-a interpretat. Fac şi televiziune, în măsura în care sunt solicitat. Aş fi vrut să fac televiziune şi mai calitativă decât cea pe care o fac acum. Am fost <Mister Bingo>, la Antena1, am fost la <Ziua judecăţii>, la Naţional TV, cu Valentina Fătu, eram Nae Bucătar”, ne povesteşte îndrăgitul actor. Nae Alexandru e împlinit şi în plan personal, nu doar în carieră.

large_poster_999.jpg

Nae Alexandru, Teatrul de Comedie Constantin Tănase, interviu, cutremurul din 77, drama, supravietuitor, actor, amintiri
Nae Alexandru, alături de Valentina Fătu, la Naţional TV

“Am doi copii şi o soţie care nu este din domeniul actoriei. Acum sunt la emisiunea <Ieri, azi, mâine> (TVR 2), am o prietenie frumoasă cu producătoarea Carmen Movileanu, am amintiri frumoase de la TVR. De fiecare dată avem loc pentru proiecte acolo. Uite că la un moment dat ajungi să nu mai fi sigur de ce se întâmplă mâine. Cu Stela Popescu am jucat 10 ani pe aceeaşi scenă. Pentru mine, Stela Popescu rămâne cea mai mare artistă pe care a avut-o teatrul. O cunoşteam pe Stela Popescu în calitate de actriţă, dar şi ca om. Era impecabilă. Ea mi-a dat o recomandare pentru teatru”, ne-a mai spus actorul. “Mare mulţumire să te oprească spectatorii pe stradă şi să-ţi mulţumească. Am muncit de la 16 ani, când am terminat Şcoala Populară de Artă”, ne-a mai declarat, în încheiere, actorul.           

 
 
Loading...