Este una dintre cele mai de succes actrițe din România, dar puțină lume știe cum a făcut Monica Davidescu (43 de ani) primii pași spre lumina reflectoarelor de pe scenă. Actrița a vorbit în exclusivitate despre începutul carierei sale, pentru artistul-fotograf Simion Buia.


S-a născut și a copilărit în Câmpina până la 18 ani. Primul drum pe care l-a făcut în Capitală, a fost pentru a susține examenul de admitere la Actorie. Nu a fost admisă din prima, ci abia după doi ani, când a dat din nou examenul, la sfatul unui prieten. Actrița Monica Davidescu a povestit, pentru site-ul RomanianActors.com, cum și când s-a născut pasiunea pentru arta dramatică: „În clasa a XI-a, când mi-am dat seama că nu-mi mai plăcea Fizica și Chimia, mi-am dat seama că profesorul de Română spune într-un anume fel comentariile, ne povestea într-un anume fel poeziile, încât dorința mea era aceea de a-l întrece. Făcusem o competiție între el și mine, fără ca el să știe. Apoi, competiția a mers ușor mai departe. «Dacă eu aș spune mai bine decât el poezia?», «Dar dacă eu aș interpreta textul mai bine decât l-am interpretat ieri?». Și, făcând aceste monoloage cu mine însămi, în oglindă, acasă, cu caietul în mână, am descoperit că vreau să fac parte din lumea celor care trăiau în cutia magică. Pentru mine, cutia magică era fie difuzorul, fie televizorul. Și când spun difuzor, mă refer la acel radio, noi toți aveam același difuzor, același model, în toate casele de la țară”. RomanianActors.com este un proiect lansat de artistul-fotograf Simion Buia, membru în Deutsche Journalisten Verband, care organizează cursuri de fotografie pentru mici și mari la academiadefotografie.ro.

„Am fost învățătoare în satul meu”

„Când alegi această meserie, se întâmplă să o faci un timp și apoi să te aleagă ea pe tine. Ceio mai mulți intră în facultate și ies în față cei aleși. Cred că asta mi s-a întâmplat și mie, după ce un an am fost învățătoare în satul meu”, a mai spus Monica Davidescu, pentru RomanianActors.com.

Monica este actriță a Teatrului Național din București – unde, în această stagiune, poate fi văzută în spectacolele „Allegro, ma non troppo”, „Bârfe, zvonuri și minciuni”, „Molto, gran' impressione” și „Omul cu mârţoaga”, dar este prezentă și pe scena Teatrului Elisabeta, în mai multe producții, precum „Încurcătură la nivel înalt” și „Boeing, Boeing”.

 
 
Loading...