După o lungă perioadă de luptă cu boala, Ionela Prodan s-a stins luni seara la spitalul Elias. Cele două fiice, Anamaria şi Anca, se pregătesc de înmormântarea care va avea loc joi, la Cimitirul Bellu. Interpreta şi-a făcut testamentul din timp şi le-a lăsat copiilor, dar şi nepoţilor o avere frumuşică, de 2 milioane de euro.


”Tu nu ai murit! Şi nu o vei face vreodată! Tu ai fost şi vei rămâne forţa vieţii mele, tu eşti icoana vieţii mele. Ştiu că, acolo unde ai plecat, vei conduce corul îngerilor. Drum bun, iubirea vieţii mele”, este mesajul pe care Anamaria Prodan l-a făcut public luni, la ora 21.00, imediat după ce mama ei şi-a dat ultima suflare, la vârsta de 70 de ani. Fiicele sale, Anamaria şi Anca, s-au înţeles să nu vorbească despre gravitatea bolii cu mama lor şi i-au ascuns acesteia faptul că suferea de cancer la pancreas, încercând în acest fel să o menajeze.

2-3-bd-2.jpg

Ionela Prodan slăbise enorm în ultimele luni de viață

În ciuda faptului că nu ştia că moartea îi dă târcoale, artista a fost prevăzătoare şi şi-a făcut din timp testamentul. Şi-a chemat fiicele şi le-a împărţit în mod egal toată agoniseala din cei peste 35 de ani de carieră. Patru case, terenuri şi conturi în bănci, un teren agricol şi unul intravilan, două maşini, bijuterii în valoare de 5.000 de euro, tablouri de 10.000 de euro, totul însumând aproape 2 milioane de euro. Numai la capitolul case, de exemplu, moştenitorii vor împărţi o vilă cu etaj cu o suprafaţă de 450 mp, construită în 2008, a cărei valoare e de 600.000 de euro, o casă cumpărată în 1991 în Bucureşti, un apartament în Bucureşti achiziţionat în 1996 în valoare de  100.000 de euro, dar şi o casă în comuna Jilava cumpărată în 2008. 

2-3-bd-4.jpg

Una dintre casele din București ale Ionelei Prodan

Ionela Prodan a avut grijă şi de nepoţii pe care îi iubea ca pe ochii din cap. Anca, fiica cea mare, care locuieşte în SUA are o fetiţă, iar mezina Anamaria are trei copii: două fete, Sara şi Rebecca, şi un băieţel pe nume Laurenţiu. Pentru fiecare, cântăreaţa a lăsat câte un cont cu câte 30.000 de euro, pe care să-i folosească după ce devin majori. 

2-3-bd-3.jpg

Cântăreața își iubea nepoții ca pe ochii din cap

Deocamdată, însă, familia îndurerată este în febra pregătirilor pentru înmormântare şi pomană. Anca şi Anamaria s-au pregătit ca la carte pentru ziua de joi, organizând o masă de pomenire bogată, la care să participe toţi cei apropiaţi şi colegii de breaslă. Astfel, la restaurantul Palace Premier sunt aşteptate în jur de 200 de persoane, iar bucătarii lucrează de zor. ”Minim 150 de persoane sunt aşteptate joi. Familia a cerut un meniu cu aperitiv, fel principal şi dulciuri. Aperitivul conţine zece piese, apoi somon la grătar cu garnitură şi salate, şi duliciuri pregătite la o cofetărie. Cheltuielile sunt în jur de 7.000 de euro”, ne-au spus surse din anturajul familiei Prodan.

Loading...