Costel Busuioc va susține joi (15 ianuarie) un program artistic la Terminalul Plecări al Aeroportului Internațional „Henri Coandă”, în cadrul unui eveniment cultural, cu ocazia aniversării a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.


Artistul supranumit „Zidarul Român”, care a câștigat, în 2008, concursul muzical „Hijos de Babel” din Spania, și interpreta de folclor Lia Lungu, care este stabilită în America de peste 20 de ani, vor cânta joi (15 ianuarie), vor susține un minirecital, cu începere de la orele 11.00. Manifestarea este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti”.

Proiectul intitulat „Pe aripile culturii române”, sub semnul Zilei Naţionale a Culturii și a Zilei poetului Mihai Eminescu (de la a cărui naștere se împlinesc 165 ani), este și prima acțiune din acest an, a organizatorilor. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti” S.A., în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, propun publicului un spectacol în cadrul căruia se vor succeda segmente reprezentative ale culturii româneşti atât din ţară, cât şi din afara graniţelor.

Alături de Costel Busuioc și Lia Lungu vor mai evolua: Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, formaţiile „Dor Bucovinean” (de dans) şi „Perla” (vocal folclorică) ale Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, Ucraina.

 
 
Loading...