Așchia a sărit departe de trunchi în familia îndrăgitei Irina Loghin (78 ani). Solista de muzică populară are o fată superbă, care i-a moștenit mamei mai mult frumusețea decât talentul muzical.


În ciuda carierei fructuoase, Irina Loghin consideră că cel mai mare motiv de mândrie pentru ea îl reprezintă cei doi copii, Ciprian (42 de ani) și Irinuca (40 de ani), din mariajul cu fostul luptător Ion Cernea, campion mondial și european. Nici unul nu a călcat însă pe urmele mamei lor, pentru că artista i-a lăsat să își aleagă singuri drumul în viață. Irinuca lucrează de ani de zile la birou, la o firmă de telefonie, deși chipul de păpușă ar fi ajutat-o să aibă o carieră în televiziune.

irina-si-irinuca-loghin-6_b4341dbb36c4f8.jpg

Irina Loghin, fiica Irina Loghin, Ionut Dolanescu, amintiri, interzisa in comunism, Elena Ceausescu, Irinuca
Irinuca este bucățică ruptă din mama sa

Frumusețea ei nu a trecut neobservată nici de Ionuț Dolănescu, fiul Mariei Ciobanu și al lui Ion Dolănescu. La începutul anilor ’90, cei doi tineri au avut o relație de scurtă durată, despre care Ionuț a vorbit mereu la superlativ. “N-a fost să fie. Irinuca e o fată minunată, educată şi cu mult bun-simţ”, spunea solistul. Nici la ora actuală Irinuca nu și-a găsit alesul, deși părinții ei au fost pentru ea un model de familie perfectă și unită.

12-13-vedete-2_2.jpg

Irina Loghin, fiica Irina Loghin, Ionut Dolanescu, amintiri, interzisa in comunism, Elena Ceausescu, Irinuca
Irina Loghin, Ion Cernea și cei doi copii
foto: arhivă personală

Patru decenii de iubire

Irina Loghin și Ion Cernea s-au cununat pe 6 martie 1975. Ea avea 36 de ani şi era însărcinată în şapte luni cu primul lor copil, Ciprian. Cununia religioasă au făcut-o un an mai târziu. „Sportiv fiind, mergeam la Centrul de pregătire 23 August. Vizavi de centru locuia cântăreţul Benone Sinulescu, pe care l-am cunoscut şi ne-am împrietenit, mergeam împreună la spectacolele de la Ansamblul Ciocârlia. Irina venise cam de un an-doi la Ansamblul Ministerului de Interne. Aşa ne-am cunoscut”, a povestit soţul artistei. Ion Cernea a fost campion naţional la lupte greco-romane în 1956 şi 1958-1964, la categoriile 52 ,57 si 63 kg. A obţinut titlul de vicecampion olimpic în 1960 şi medalia de bronz la JO din 1964. În 1961 a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte, iar în 1965 a devenit campion mondial.

fata_irina_loghin_irina_loghin_si_alina_si_romeo_de_la_alesis.jpg

Irina Loghin, fiica Irina Loghin, Ionut Dolanescu, amintiri, interzisa in comunism, Elena Ceausescu, Irinuca
Irinuca și Irina, încadrate de Alina și Romeo de la trupa Alesis
foto: arhivă personală

Irina Loghin i-a stat în gât Elenei Ceaușescu

Irina Loghin are o carieră frumoasă în spate, cu sute de spectacole și tot atâtea melodii lansate de-a lungul anilor. În tinerețe a alcătuit un duet de succes cu Benone Sinulescu, iar astăzi este una intre cele mai iubite interprete din folclor. Nicolae Ceaușescu era înnebunit după melodiile artistei, iar Elena Ceaușescu a ajuns să o urască pentru succesul pe care îl avea la public, vreme de 8 ani artista fiind chiar interzisă la posturile de radio și de televiziune.

Irina Loghin

Irina Loghin
Irina Loghin

"A fost foarte greu, nu ştiam cum să mă justific copiilor, nici nu ştiam motivul. Nu am aflat niciodată, doar am dedus. Treceau Revelioanele şi eram prezentă mereu, pentru că ne cereau ăia mai mari. 16 ani am făcut asta. Nu cred că am fost un ghimpe, ei îşi făceau lista şi mă sunau de la Ministerul Culturii şi mă chemau. Dintr-odată nu m-au mai chemat. Am fost la Vaslui, trebuia să închei cu un recital de o oră şi jumătate. În pauză, şeful Miliţiei mi-a zis să plec de unde am venit. Avea şi el, săracul, lacrimi în ochi. Mi-a fost teamă şi frică pentru copiii mei, Irinuca avea 2 ani, Ciprian 4. Am întrebat de ce şi mi-a zis că mi s-au închis toate uşile. Nu am supărat pe nimeni", mărturisea Irina Loghin despre acest episod neplăcut din viața ei.

 
 
Loading...