Zi apăsătoare la Mănăstirea Cernica, acolo unde se odihneşte regretata Stela Popescu. Mâine (23 noiembrie) se va împlini un an de la moartea actriţei, iar colegii de la Teatrul de Revistă au comemorat-o aşa cum cer orânduielile bisericeşti. Colegul şi prietenul Alexandru Arşinel a fost un munte de durere.


La un an de la neaşteptata dispariţie a îndrăgitei actriţe Stele Popescu, colegii de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” au făcut o slujbă comemorativă pentru colega lor. Slujba de pomenire a avut loc la Biserica de pe domeniul Cernica, unde au fost prezenţi Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Olga Bălan şi iubitul, Nae Alexandru, Alin Gheorghişan şi soţia, dar şi mulţi alţi angajaţi ai Teatrului de pe Calea Victoriei. Alexandru Arşinel, directorul instituţiei, părea sfârşit şi de oboseală, şi de durere, în biserică a stat jos pe timpul slujbei, dar s-a ridicat şi a ţinut de colivă când preotul a început să rostească Veşnica Pomenire. S-au împărţit pachete de pomană celor prezenţi în biserică, iar apoi toată lumea a mers la locul unde a fost îngropată actriţa. „Fiica ei a făcut o slujbă separat, zilele trecute, noi cei de la teatrul de Revistă «Constantin Tănase» am făcut una acum, alături de foştii ei colegi din teatru”, ne-a mărturisit Oana Georgescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Alexandru Arşinel (79 de ani), vădit emoţionat de slujba pentru draga lui colegă, s-a urcat în maşină alături de câţiva colegi, cu care a mers către locul din cimitir unde se odihneşte Stela Popescu.

1/8

Una dintre colege i-a pus o coroană de brad pe cruce, iar alţii au aşezat buchete de flori peste mormântul regetatei actriţe. „Pe 18 decembrie, la noi la teatru va fi Gala Stela Popescu. A fost un om extraordinar, care a rămas şi va rămâne în memoria tuturor spectatorilor şi fanilor. Este un gest extraordinar prezenţa colegilor ei şi faptul că i-au acoperit mormântul de flori. Stela iubea foarte mult florile şi se bucura atunci când le primea de la cei care veneau să o vadă. Însă se supăra foarte tare când îi lua cineva o floare din buchetele ei, pot să spun că era zgârcită în această privinţă. Puteai să iei orice de la ea după un spectacol, dar nu puteai lua o floare. Era o specială, ţinea enorm la flori. Dumnezeu să o ierte, se împlineşte un an de la moartea ei neaşteptată”, a declarat Alexandru Arşinel la mormântul fostei sale colege. Ca un uimitor semn divin, pe tot parcusul slujbei ploaia s-a oprit şi o rază de soare a ieşit dintre nori. După ce s-a terminat slujba ţinută de preot, a început imediat să bată vântul destul de puternic.     

S-a făcut un an de la moartea regretatei actriţe

Stela Popescu a încetat din viaţă pe 23 noiembrie 2017, în urma unui accident vascular cerebral masiv. Cea care a găsit-o fără suflare chiar în casă a fost fiica adoptivă, Doina Maximilian. Cu o seară în urmă, actriţa fusese premiată la un eveniment monden, iar atunci când a urcat pe scenă a avut un discurs greu de înţeles, iar la un moment dat i-a şi căzut diploma din mână. 

 

Loading...