Florin Constantin (61 de ani), actorul care a cunoscut celebritatea cu trupa Divertis, s-a transformat, din proprietar de apartament, în chiriaş, în urma unei puternice explozii de gaz care i-a distrus blocul din Iaşi. Coşmarul artistului şi al soţiei sale a ajuns însă la final, după trei ani, familia urmând să fie despăgubită de compania răspunzătoare de incident.


Carismaticul actor Florin Constantin a reuşit să recupereze doar câteva obiecte, din apartamentul său cu patru camere, distrus de  explozia de gaz din 1 august 2016. Toată agoniseala  de o viaţă a fost strânsă în câteva cutii de carton, pe care artistul le-a păstrat într-un depozit.

14_2.jpg

Atât a mai rămas din agoniseala lor de o viaţă

A sperat din tot sufletul să revină în casa lui, de care îl lega atâtea amintiri, însă firma răspunzătoare de incident i-a oferit recent o despăgubire, după trei ani de suferinţă: “Am căzut de acord cu cei vinovaţi pentru suma pe care trebuie să ne-o dea la fiecare locatar în parte. Sunt bani care nu o să acopere toate cheltuielile, dar sunt bineveniţi şi ăia.  Blocul distrus nu s-a demolat.

14_34.jpg

Aşa arăta apartamentul lui Florin, după explozia din 2016

Nu ştiu ce o să se întâmple cu el. Pot spune că voi primi bani pentru un apartament cu două camere, nu cu patru cum aveam înainte, cu două băi şi loc de parcare. Plus că nu o să mai fie într-o zonă centrală a Iaşului (n.r – Copou), ci în afara localităţii. Nu o să mă mut din oraş pentru că aici am toate rudele şi mi-ar fi greu să mă despart acum de ele”, a declarat Florin Constantin, pentru Click! Suma pe care urmează să o primească artistul ar fi de aproximativ  50.000 de euro, echivalentul unui apartament cu două camere, situat în zona limitrofă a Iaşului.  Explozia de gaz, urmată de un incendiu masiv, pe 1 august 2016, a distrus 16 apartamente în imobilul din cartierul ieşean Copou, în care a locuit Florin. 11 persoane au fost rănite şi alte două şi-au pierdut viaţa, ceilalţi locatari fiind evacuaţi de urgenţă.

14_distractis.jpg

Florin şi colegii lui revin pe scenă cu trupa ”Distractis”

Persoanele de la etajele superioare au fost scoase de pompieri. Potrivit unuia dintre locatari, cu câteva zile înainte de nenorocire, s-a simţit un puternic miros de gaze. Anul 2019 e însă de bun augur pentru Florin şi pe plan profesional. Trupa Divertis s-a transformat în Distractis, după trei ani de pauză. Artiştii repetă de zori la Teatrul ”Stela Popescu” din Bucureşti pentru spectacolele care vor începe din 24 mai 2019.

Loading...