Scandalul dintre cele două doamne ale teatrului românesc continuă cu acuzații tot mai grave. Mărul discordiei ar fi un împrumut de 2.000 de lei, bani proveniți din donațiile pe care le-a primit Aimée Iacobescu (69 de ani) de la admiratori. Actrița susține că a ajutat-o pe Cezara Dafinescu (67 de ani), însă ea nu i-ar mai fi înapoiat banii.


În urmă cu două luni,  Aimée Iacobescu a ajuns în atenția publică după ce a mărturisit că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei și că unica salvare ar fi o îndemnizație de merit de la UNITE, însă președintele Ion Caramitru (73 de ani) i-a spus să mai aștepte. Fanii actriței au ajutat-o cu aproximativ 22.000 de lei, iar ea susține că i-a dat 2.000 de lei Cezarei Dafinescu, bani pe care îi păstra pentru operația mamei sale și pe care fosta ei colegă nu i-a înapoiat.

„Cezara mi-a spus să-i dau toți banii”

Cezara Dafinescu neagă categoric aceste acuzații și susține că nu a luat niciun ban de la Aimée Iacobescu. De asemenea, Cezara a vrut să o dea în judecată, dar s-a decis să o ierte. Cu toate acestea, Aimée a lansat noi acuzații la adresa fostei sale colege de la TNB.

„Înainte de a-mi cere împrumutul, Cezara mi-a propus să-i dau toţi banii din donaţii şi să-i depună ea la o bancă unde se oferă o dobândă mare. I-am zis că am nevoie de ei să-mi plătesc datoriile şi atunci s-a enervat. Mi-a spus «Eşti o tâmpită!» şi mi-a închis telefonul”, a declarat actrița, pentru ziarul Ring.

Mai mult, Aimée Iacobescu este foarte deranjată că Cezara Dafinesc îi pune la îndoială discernământul: „„Minte când spune că sunt bolnavă şi că n-am discernământ. Am probleme de sănătate, dar acestea nu mi-au afectat judecata. Dacă susţine că nu sunt în toate minţile, de ce recunoaşte că a făcut o înţelegere cu mine? A profitat cumva de mine? Acum sunt convinsă că multe dintre comentariile negative publicate pe internet despre mine erau scrise de ea şi că vrea să mă discrediteze. A premeditat totul. E invidioasă pe cariera mea şi pe faptul că ea n-a avut rolurile mele de-a lungul anilor. Am spus iniţial că i-am împrumutat 3.000 de lei pentru că atât a cerut. A venit la mine exact în ziua când am scos banii şi nu făcusem toate calculele. I-am dat cinci bancnote de 200 de lei şi 10 de 100 de lei. Erau banii pentru operaţia de cataractă a mamei mele”.

Cezara Dafinescu: „Eu n-am nevoie de bani cerșiți”

La un pas să o dea în judecată pe Aimée Iacobescu, Cezara Dafinescu vrea ca fosta ei colegă să demonstreze ceea ce spune. Actrița a declarat pentru sursa citată că: „„Pe atunci (în decembrie 2015 – n.r.) mi-era milă de spaima ei, căci era tulburată că lumea i-ar cere socoteala banilor. Şi când m-a rugat să o las să declare că mi-a împrumutat mie, i-am spus să zică ce vrea dacă asta o linişteşte. Nu mi-am închipuit că va proceda aşa. Greşeala mea că am crezut că e de bună-credinţă... La cât am investit sufleteşte pentru ea, nu meritam aşa o răsplată. Şi n-am făcut o convenţie - asta ar presupune ceva acte. Nu? N-am dat mare importanţă acţiunilor ei. Încep să cred că totul a fost premeditat. Eu n-am împrumutat nimănui nimic niciodată, dar presupun că e nevoie de un act, o sumă fixă etc., altfel fiecare poate să pretindă oricât. În funcţie de reacţia ei, voi acţiona şi eu. Eu n-am nevoie de bani cerşiţi, prefer să muncesc”.

 
 
Loading...