Au trecut vremurile în care Codin Maticiuc (39 de ani) pierdea vremea pe la terasele de fiţe din Dorobanţi. Acum s-a cuminţit, a devenit mult mai responsabil şi lucrează de zor în industria cinematografică. Vorbeşte fără rezerve despre perioada când toca banii părinţilor, iar în ultimul film pe care l-a produs, numit „Miami Bici”, spune că se identifică total cu personajul pe care-l joacă: un ţărănuş de oraş, cu mult tupeu şi fără chef de muncă.


De vineri, 21 februarie, în cinematografele din toată ţara rulează filmul de comedie „Miami Bici”, în care Codin Maticiuc este atât producător şi scenarist, cât şi actor în primul său rol principal. Filmul regizat de Jesus Del Cerro spune povestea lui Ion şi Ilie, doi tineri dintr-un mic oraş obscur din România care merg la Miami în toiul iernii pentru a trăi atât „visul american”, cât şi visul românesc de a se „îmbogăţi rapid”.

4._2col_.jpg

Codin Maticiuc e înconjurat de fete frumoase atât în film, cât şi în viaţa reală

 

Odată ajunşi acolo, ei se regăsesc în mijlocul planului machiavelic al lui Mişu, un român de cea mai joasă speţă, stabilit în Florida. Implicându-se involuntar în afacerile dubioase ale lui Mişu, dar fiind în secret sfătuiţi de Gelu, mentorul lor de acasă, cei doi se luptă pentru a supravieţui pe “pământul făgăduinţei”. În acelaşi timp, se dezvoltă o poveste de dragoste între Ion şi Ioana, o fată de moravuri uşoare, dar cu inima curată, care le dă o mână de ajutor. 

2._2col_.jpg

Filmul spune povestea lui Ion şi Ilie, doi români ajunşi în America

Codin Maticiu, actor, scenarist, producător

Pentru acest film, Codin Maticiuc nu numai că a jucat unul dintre rolurile principale, dar a fost atât scenarist, cât şi producător. “Personajul Ilie este conturat şi format de mine în totalitate. Ilie Piciu este un ţărănuş de oraş, cu mult tupeu, vise mari şi fără chef de muncă. La acest ultim capitol ma identific total cu el. Am scris acest scenariu acum doi ani ştiind că trebuie să şi produc şi să şi joc în acest film. Am filmat 5 zile în România şi 16 în Miami. Sper ca lumea să-şi schimbe părerea despre producţiile româneşti după ce văd filmul nostru”, a declarat Codin. 

3._2col_.jpg

Băieţii joacă rolul ţărănuşilor treziţi într-un mare oraş

Cum se vede pe el, în viaţa reală? Ne răspunde râzând, fără complexe:  “Un superficial. Mic, gras şi leneş. Deseori am fost criticat că nu sunt potrivit pentru cinematografia românească, iar acelora le spun că probabil nu m-am născut în locul potrivit. Poate mă potrivesc mai bine cu cinematografia de la Hollywood. Sincer, cred că majoritatea vorbesc fără să fi văzut măcar un film cu mine. Le recomand cu căldură «Meda» pentru actorie şi «Bucureşti Non Stop» pentru producţie”, ne-a povestit în exclusivitate Codin Maticiuc.

5._1col_.jpg

Filmul “Miami Bici” rulează din 21 februarie în cinematografe

S-au bătut pe platourile de filmare

Codin Maticiuc are la activ cinci filme ca producător şi 13 pelicule ca actor, printre care “Faci sau taci”, “Ghinionistul” sau “Minte-mă frumos în Centru vechi”. Cu atâtea domnişoare sexy şi mafioţi de ocazie, comedia “Miami Bici” a fost plină de situaţii neprevăzute şi mult umor. “Am avut o scenă în care trebuia să ne batem. În încercarea noastră de a fi cât mai reali, ne-am cam bătut la propriu. Cred că la asta am şi tras cele mai multe duble”, a spus, râzând, Codin Maticiuc. 

 
 
Loading...