Odinioară, trupa Iris era una dintre cele mai iubite şi cea mai aglomerată din punct de vedere al numărului de concerte. Din păcate, conflictele i-au dezbinat pe cei din faimosul grup, iar scandalurile au provocat diminuarea contractelor. Cristi Minculescu a rămas totuşi preferatul publicului, în timp ce Nelu Dumitrescu abia are un concert pe lună.


Anul trecut, Nelu Dumitrescu (64 de ani) i-a cerut solistului Cristi Minculescu (60 de ani) să părăsească trupa şi să nu mai folosească titulatura de Iris, ba chiar a existat un proces pe tema aceasta. În tot acest timp, celebrul rocker a început să cânte cu Valter Popa (54 de ani) şi cu Doru Borobeică (56 de ani) sub diferite titulaturi: „Bună seara, prieteni!”, „Iris 4 Ever”, „Naţionala de Rock”, şi „Cristi Minculescu, Valter & Boro”. Iar Nelu Dumitrescu a cântat alături de colegii lui, dar cu diferiţi solişti. 

Iris susţine trei spectacole pe lună

14_iris-nelu-dumitrescu.jpg

Nelu Dumitrescu susține concertele Iris cu diferiți vocaliști

 

Scandalul pe numele „Iris” nu a făcut decât să le aducă probleme celor doi rivali. Cât timp ei s-au certat pe marcă, spectacolele au scăzut drastic. Începând din 1977, Iris era trupa rock cu cele mai multe concerte pe lună, acum însă e mană cerească dacă au unul pe lună. Întrucât Cristi Minculescu s-a bucurat de cea mai mare notorietate, apreciere a fanilor şi identificare cu numele trupei, el şi colegii lui se pot bucura încă de simpatie şi de oferte pentru cântări.  El, Doru Borobeică şi Valter Popa au câte două sau chiar trei spectacole pe lună, în timp ce Nelu Dumitrescu abia dacă face rost de o cântare. „În iunie, Crisi a cântat în Timişoara la «Diskoteka». În iulie, au avut la Oradea, iar pe cel din Bucureşti, din Parcul Herăstrău, l-au amânat din cauza vremii. Nelu e rău de tot din punctul acesta de vedere. A avut luni în care nu a cântat nicăieri. Şi-au cam bătut joc de ei şi au ajuns muritori de foame”, ne-a spus o sursă din preajma celebrilor rockeri.

 
 
Loading...