Îndrăgitul actor Cristian Şofron sau Mihu din celebrul serial „Toate pânzele sus!” a împlinit 61 de ani pe 9 mai. Actorul era un adolescent carismatic când a fost distribuit în producţia tv care i-a adus celebritatea. Nu mulţi ştiu, dar el s-a bătut pentru rolul vieţii lui cu actorul Horaţiu Mălăele.


Rolul care i-a adus un munte de popularitate l-a făcut pe vremea când avea doar 18 ani. Atunci a fost solicitat de producătorul Mircea Mureşan pentru rolul lui Mihu din serialul „Toate pânzele sus!”, filmat în perioada 1977 -1978.  Însă înainte de acest proiect, mai exact în 1971, Cristian Şofron a lucrat cu Sergiu Nicolaescu pentru un alt proiect important. „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”, ecranizarea nuvelei „Întoarcerea lui Ipu”, de Titus Popovici.

8-4.jpg

Alături de Ion Besoiu, comandantul vasului ”Speranţa”

Actorul a învăţat actoria de mic, a prins gustul pentru platourile de filmare şi a învăţat cum să stea în faţa camerelor de luat vederi. „Era un tânăr plin de viaţă, dornic să înveţe cât mai mult şi să capete experienţă. Puţini sunt cei care la vârsta lui îşi doresc să înveţe şi să capete experienţă de la ceilalţi mai învăţaţi ca el. A fost un copil cu care am colaborat excelent şi care a învăţat mult de la faţa locului, de la filmările pentru această peliculă”, ne-au povestit foşti colegi de filmare ai actorului de la vremea respectivă.

8-5.jpg

A filmat doi ani alături de actori de calibru

Şi pentru că tânărul s-a îndrăgostit de cinema, iată că a fost solicitat pentru miniseria „Toate pânzele sus!”, regizată de Mircea Mureşan. „Când am ajuns la probele pentru acest serial care a făcut istorie, la domnul Mureşan mai era doar o singură persoană pentru a da probe. E vorba de Horaţiu Mălăele, însă regizorul m-a preferat pe mine."

8-horatiu.jpg

Horaţiu Mălăele

"Puţini ştiu că eu personal am început filmările mai devreme cu două luni. Mai exact, era o pregătire pentru film, căci trebuia să mă împrietenesc cu câinele cu care urma să filmez, cu Lăbuş din poveste. Aşa că m-au dus la grănicerii din Constanţa şi m-am împrietenit cu câinii. Iar într-un final au rămas cinci câini imenşi cu care mă plimbam prin Constanţa, unde avea sediul echipa de filmare şi cei care au intrat în preselecţie. Ieşeam cu ei la plimbare pe faleza Cazinoului Constanţa şi cum eu aveam un fizic «impunător», pe care îl am şi azi, toată lumea se uita după băiatul slab cu cinci câini imenşi în lesă. Am filmat de două-trei ori în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, şi făceam naveta în Deltă. Filmările pentru toate porturile în care ancoram în film se făceau în Portul Tomis, cu vasul «Speranţa» care avea un motor vechi”, ne-a povestit cu zâmbetul pe buze actorul. 

8-6.jpg

Era nedespărţit de căţelul Lăbuş

Peste ani, acesta a mai jucat în câteva pelicule: „Triunghiul Morţii”, „Mircea” şi „Supravieţuitorul”. Anul trecut a avut o apariţie în „Moromeţii 2”, în rolul lui Marin Geacă, şi continuă să fie actor şi director la Teatrul Odeon din Capitală. Este căsătorit cu actriţa Andreea Măcelaru Şofron (41 de ani) şi au doi copii: ”Mi-am dorit copii, dar  fără să conştientizez cât de splendid este acest rol!”, spune el.

8-3.jpg

Acum este director al Teatrului “Odeon“ din Bucureşti

Cristian Şofron nu este singurul membru al familiei care câştigă bani frumoşi din actorie. Puţini ştiu că el mai are un frate, Cosmin Şofron (49 de ani), tot artist. Ion, tatăl celebrilor fraţi, a fost colonel în armata română, iar mama Maria a fost lucrător comercial. Cosmin a debutat la şapte ani sub atenta observaţie a regizorului Lucian Bratu şi a făcut parte şi din echipa de actori care a lucrat cu Sergiu Nicolaescu.

 
 
Loading...