Chiar dacă profesia o obligă să folosească fond de ten, pudră şi farduri, Cristina Mihaela Dorobanţu ştie încă din copilărie, de la mama ei, că o femeie este frumoasă naturală şi că machiajul e bine să fie unul discret, care doar să-ţi pună în valoare trăsăturile.


d„Mama nu şi-a pus niciodată fond de ten, era adepta produselor naturale, bio, fără compuşi chimici. De la ea am învăţat că, o dată sau de cel mult două ori pe săptămână, îmi pot curăţa tenul cu bicarbonat de sodiu. Ştiţi voi că bicarbonatul de sodiu este sfânt în gospodăria fiecărei femei. Acesta neutralizează ph-ul acid, iar pentru ten este bun pentru că îl curăţă în profunzime şi înlătură straturile de piele moartă. Mama îmi spunea că, după baie, pe faţa umedă, aplicăm bicarbonat de sodiu cam cât două boabe de mazăre şi masăm uşor pielea. Cu grijă şi foarte uşor pentru că nu vrem să irităm pielea şi trebuie să evităm zona ochilor. Când simţim că tenul este curat, îl spălăm bine cu apă”, spune prezentatoarea TV.

Tot de la mama ei ştie o mască pentru porii dilataţi. Este nevoie de două linguri de făină, o jumătate de lămâie stoarsă şi jumătate de pahar cu apă călduţă. “Amestecăm ingredientele, aplicăm masca pe faţă şi stăm aşa 20 de minute, după care clătim cu apă. Masca este uşor de preparat, ingredientele nu costă mai mult de 2 lei şi îţi lasă tenul hidratat şi strălucitor”, mai spune prezentatoarea tv. 

 

 
 
Loading...