Nu e nicio glumă. Tenorul-zidar a fost ajutat de un predicator-zugrav să-şi câştige existenţa în Statele Unite ale Americii, unde se află acum. Viaţa lui s-a schimbat radical de când a plecat peste Ocean.


Am auzit cu toţii despre Costel Busuioc că se află în Statele Unite de la fiica lui cea mare, Maria, care a urcat pe scena X Factor, vineri seara. În ultima perioadă nimeni nu mai ştia noutăţi despre zidarul ajuns tenor peste noapte. Aveam să aflăm ulterior, după mai multe căutări, că viaţa lui, peste Ocean, este roz, am putea spune, chiar dacă-l despart mii de kilometri de familia lui. Busuioc a găsit sprijin într-un pastor pe nume Nicu Butoi, care mai întâi de toate a lucrat ca zugrav şi chiar a făcut şi puşcărie în perioada comunistă, după cum însăşi declară pe site-ul organizaţiei pe care o conduce, denumită "Jesus Market".

"Pornit ca un proiect inedit pentru vorbitorii de limbă română, Jesus Market a fost lansat pe data de 28 noiembrie 2015, de un grup de oameni cu viziune si entuziasm, membri ai Bisericii Adventiste din Nordul Atlantei – Georgia, sub forma unei platforme social-media al cărei protagonist este binecunoscutul pastor Nicu Butoi. Inițiativa a fost întâmpinată cu mare susținere nu doar în Statele Unite, ci și în Europa și în alte părți ale lumii, precum: Canada, Australia, Rusia, Israel, Singapore, Argentina, Brazilia, Mexic, Chile, Venezuela, Egipt, Filipine, Kenya, Pakistan, s.a. Proiectul Jesus Market este susținut de voluntari ce doresc să participe la răspândirea mesajului Evangheliei". Această organizaţie îi oferă lui Costel Busuioc posibilitatea de a cânta prin biserici. 

 

Ce dramatic! Fiica lui Costel Busuioc şi fratele ei cântă pe străzi pentru ceva mărunţiş

Despre Costel Bucuiosc se cunosc multe lucruri, de la evoluţia lui fulminantă, la norocul pe care l-a avut în 2008, în semifinala unei competiţii muzicale din Spania. A venit acum rândul copiilor săi, incredibil de talentaţi, să se afirme. Prima care a făcut acest pas este Maria Busuioc, care a participat la concursul X Factor, loc din care a plecat cu inima plină de speranţă că va ajunge departe. Maria, “febleţea” lui Busuioc, cum o numeşte chiar tatăl ei, a impresionat juruiul cu talentul ei şi este aşteaptă să-i surprindă în etapele următoare. Până atunci, atât ea, cât şi fratele ei, Dani, ambii cu aptitudini muzicale excepţionale, cântă împreună pe străzile Timişoarei, mai ales că trecătorii îi apreciază, iar vocea Mariei, însoţiţă de orchestraţie, sună foarte bine.  

În vârstă de 18 ani, Maria este pasionată de muzică, dar până acum a cântat doar la biserică și s-a sfiit să își anunțe părinții că va fi jurizată de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică Jr. ”Inițial nu îi spusesem că vin la X Factor, l-am anunțat pe tatăl meu cu o săptămână înainte. M-a sfătuit să am încredere în mine, să dau ce am mai bun și să încerc să încerc să nu mă uit la o persoană anume, ca să nu am emoții”, a povestit Maria pe scena concrusului X Factor.

 

De ce a renunțat Costel Busuioc la amantă și s-a întors la soție

Costel Busuioc divorţează. Așa scriau tabloidele, în urmă cu mai mulț ani, și-anume faptul că tenorul, în vârstă de 45 de ani, îşi va părăsia soţia şi cei 4 copii ai săi pentru o femeie cu câţiva ani mai mică decât el, pe care chiar el ar fi descris-o ca fiind „inteligentă şi tenace”.

Până la acel moment, Busuioc a declarat în repetate rânduri că nu şi-ar părăsi niciodată familia, însă un apropiat de-al lui a dezvăluit prin 2012 faptul că tenorul  va divorţa. “Costel mi-a zis că nu mai putea să stea cu Daniela, căci nu mai aveau în comun decât copiii şi un mare respect. În plus, el s-a lăudat că noua lui iubită este cu mult mai tânără, dar şi o persoană inteligentă şi tenace”, a spus sursa pentru un cotidian național. Cert este că familia Busuioc nu s-a destrămat, dacă e să ne luăm după declarațiile Mariei Busioc, una dintre fiicele tenorului, care a vorbit foarte frumos despre tatăl ei, aseară, în cadrul unei emisiuni. fetița a mai adăugat că deși tatăl ei este plecat prin Statele Unite în prezent, pentru concerte, relația lor este una excepțională. 

Istoria nefericită a familiei Busuioc! Maria a cântat cu speranța că își va aduce tatăl acasă

familia_numeroas.jpg

foto
Costel a plecat de lângă familie pentru a munci în Statele Unite ale Americii și a-i asigura un trai decent
Foto: Adevărul

În timp ce fiica sa apre în fața juraților, Costel Busuioc este plecat într-un turneu de un an în Statele Unite ale Americii și Canada. ”M-am obișnuit cu lipsa lui, am învățat să am grijă de mine și să fiu mai puternică. Mă simt foarte norocoasă că e tatăl meu, pentru că mi-e și prieten, vorbim foarte multe lucruri”, a spus emoționată fiica lui Costel Busuioc.

maria.jpg

foto
Maria, în urmă cu 9 ani
Foto:Adevărul

Costel Busuioc, un muncitor român aflat în Spania, a devenit cunoscut în toată lumea după ce, în 2008, a câștigat, cu vocea sa de tenor, concursul ”Hijos de Babel”. În urma competiției, românul, care până atunci lucra ca zidar pentru a-și întreține familia numeroasă, a primit un premiu de 100.000 de euro, a încheiat un contract cu o casă de discuri și a început să călătorească în toată lumea pentru a cânta operă.

costel_si_fam.jpg

costel
Costel trăia alături de soție și de cei patru copii într-un apartament modest
Foto:Adevărul

În ciuda faimei de care s-a bucurat Costel după câștigarea concursului, familia Busuioc a continuat să ducă un trai aflat la limita subzistenței, iar el s-a văzut nevoit să ia o decizie dificilă: să plece de lângă soția și copiii săi pentru a munci în stăinătate și a le putea asigura cele necesare.  Busuioc a vorbit în numeroase rânduri despre dificultățile financiare pe care le întâmpină. “Din 2009 m-am întors în ţară. Trăiesc numai din muzică şi îmi este foarte dificil. Am de crescut patru copii şi, chiar dacă unii au spus că nu am gijă de ei, să ştiţi că nu este adevărat “, a declarat Costel pentru Click!

Înainte de a lua decizia să plece, din nou, la muncă în străinătate, Costel Busuioc stătea într-un apartament modest din Timișoara alături de soție și de cei patru copii. Atunci când  observat că nu mai poate face față plății facturilor și cerințelor copiilor a decis să îți încerce norocul în Statele Unite ale Americii.

costel_si_maria.jpg

Foto
Costel susține că fiica sa, Maria i-a moștenit talentul muzical
Foto: Adevărul

Vineri, 22 septembrie, fiica lui Costel, cea despre care el afirma mândru că i-a moștenit talentul, a pășit timidă pe scena "X Factor" și a avut o prestație impecabilă.  Maria a câștigat aprecierea celor din juriu, care au fost curioși să afle o parte din povestea ei dură de viață. Maria le-a povestit că, inițial, nu îi spusese tatălui său că va participa la emisiunea de teamă să nu îl agite. ”Inițial nu îi spusesem că vin la X Factor, l-am anunțat pe tatăl meu cu o săptămână înainte. M-a sfătuit să am încredere în mine, să dau ce am mai bun și să încerc să încerc să nu mă uit la o persoană anume, ca să nu am emoții”, a povestit Maria.

Adolescenta este speranța celor dragi de a ieși din starea în care se află, iar câștigarea marelui premiu de către aceasta ar putea însemna reîntoarcerea lui Costel în țară și reîntregirea familiei dezbinate de lipsurile materiale.

Vezi aici cum a cântat fiica lui Costel Busuioc la "X Factor"

plantum.ro

Maria Busuioc, talentată și la pozat, nu doar la cântat! Ce frumos se poartă cu fratele mai mic

maria_busuico_poza_prini.png

foto
Maria impresionează și prin alura de fotomodel, nu doar prin voce
Foto: Facebook

În vârstă de 18 ani, Maria este pasionată de muzică, dar până acum a cântat doar la biserică și s-a sfiit să își anunțe părinții că va fi jurizată de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică Jr. ”Inițial nu îi spusesem că vin la X Factor, l-am anunțat pe tatăl meu cu o săptămână înainte. M-a sfătuit să am încredere în mine, să dau ce am mai bun și să încerc să încerc să nu mă uit la o persoană anume, ca să nu am emoții”, a povestit Maria. 

maria_4.png

Foto
Maria a moștenit talentul vocal de la tatăl său, Costel Busuioc
Foto: Facebook

Maria provine dintr-o familie cu posibilități financiare reduse și a crescut alături de cei trei frați ai săi, într-un apartament sărăcăcios din Timișoara. Tocmai aceste condiții modeste de trai l-au împins pe tatăl ei, Costel Busuioc să plece din nou în străinătate pentru a munci și a asigura un trai mai bun familiei sale.

Condițiile în care a crescut au determinat-o pe Maria să fie o tânără retrasă, dar care are o legătură specială cu frații săi. Nu ezită să scrie mesaje în care își manifestă aprecierea față de ei și în care vorbește despre importanța iubirii în viața fiecăruia dintre noi. Relația deosebit de apropiată pe care o are cu frații săi se poate observa din pozele pe care le încarcă Maria pe pagina ei persoală de Facebook. Recent, adolescenta a urcat pe Facebook o fotografie cu fratele ei, iar ca descriere a adăugat:” Nu-i despre "de ochii lumii " ,ci despre ce înseamnă "lumea " raportată la momente ce doar când ai un frate le poţi înțelege . Nu-i despre orgolii sau despre falsitate, e despre loialitatea, dragostea și grija pe care o ai pentru fratele tău. E despre greutatea, sau bucuria care dispare sau se amplifică când sunteți unul lângă celălalt."

maria_si_fratele.png

foto
Maria, alături de fratele mai mic
Foto: Facebook

Exceptând vocea curată  și relația bună pe care o are cu toți frații, Maria se remarcă și prin alura de fotomodel . Ea obișnuiește să le distribuie prietenilor virtuali fotografii în care este înfățișată pozând cuminte și zâmbind candid.  Tatăl său este cât se poate de mândru și reacționează la activitatea din mediul online a fiicei sale. Atunci când a distribuit o imagine cu ea, într-un parc bucureștean, Costel a fost printre primii care a admirat-o. “ Fetița lui tata, frumoasă! Are cu cine semăna”, au fost cuvintele pline de apreciere ale lui Costel. 

maria_busuioc_1.png

foto
Fotografia Mariei a fost apreciată de tatăl ei care i-a lăsat un mesaj pe Facebook
Foto: Facebook

În ciuda distanței dintre ea și tatăl său, Maria este la fel de apropiată de el ca și atunci când tenorul se afla în țară. Vorbesc des la telefon, iar adolescenta îi împărășește planurile de viitor, cerându-i sfaturi.  Maria a trecut în etapa următoare la „X Factor” și  se luptă pentru premiul cel mare care, pentru ea, ar putea contribui decisiv la întoarcerea acasă a celui de la care a moștenit talentul muzical. 

 

 

 

 

 
 
Loading...