Florin Busuioc se confundă cu rubrica meteo de la ProTv. Visa să devină actor, dar a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori tv. Mirajul Bucureștiului l-a atras ca un magnet. Nici nu era prea greu, după ce, în copilărie, a muncit în Combinatul Siderurgic din Hunedoara.


Busuioc a dat de cinci ori examenul pentru a admite la ATF, dar a ajuns la ProTv una dintre emblemele postului. Are carismă, talent, intuiție și simț al umorului. Cele patru atribute l-au ajutat să răzbească și să își facă un loc în inimile românilor. 

Florin Busuioc urăște să i se spună «Domnul Busu»

18-2-col-busu.jpg


Florin va prezenta din toamnă concursul ”România, jos pălăria!”

La lansarea noii grile de programe a PRO TV, el ne-a vorbit despre munca sa: „Cine are norocul, mă mai prinde şi pe la teatru, însă programul mi s-a complicat puţin cu emisiunea asta nouă, „România, jos pălăria!”, care va începe în curând. Iubesc de mor ţara asta şi e o emisiune de umor, cu amintiri exclusiv despre România, chiar m-am simţit onorat să o prezint. Încă de la începuturile PRO-ului am pus voci, am fost voce-over la diverse emisiuni, am pus voci și pentru filmele de desene animate, am fost scenarist, regizor la unele emisiuni, am făcut de toate. Puţini ştiu că am făcut o pauză de 12 ani din teatru, care nu mi-a făcut bine, căci simțeam nevoia să fiu pe scenă”, ne-a spus simpaticul prezentator tv.

Florin Busuioc: «Vedetele sunt o specie rară şi aproape inexistentă pe la noi»

CLIIMA20120517_0025_1.jpg


Florin Busuioc
Citeste tot despre: 

Cu toate că publicul îl vorbeşte când de bine, când de rău, iar pe forumuri este ridicat în slăvi, dar şi călcat în picioare, prezentatorul rubricii "Vremea" de la Pro tv nu se consieră o vedetă, ci un om popular.

"Nu mă consider o vedetă. Doamne fereşte! Vedetele sunt o specie rară şi aproape inexistentă pe la noi, eu sunt doar un om cunoscut cu oarece popularitate. Faptul că stârnesc păreri contradictorii este cel mai bun lucru care mi se poate întâmpla. Nimeni nu este rău sau bun, nimeni nu este perfect sau în totalitate de blamat. Sunt un om normal, slavă Domnului!", a declarat Florin Busuioc într-un interviu acordat protvmagazin.ro.

Florin Busuioc a jucat cu regretatul Roger Moore. ”Cât de norocos poate fi un om?”

busu.jpg

florin busuioc, roger moore
Florin Busuioc, alături de Roger Moore în filmul ”Crăciunul la castel”
foto: captură

Roger Moore a murit marți, la vârsta de 89 de ani, după o luptă scurtă, dar dificilă cu cancerul. Pentru Florin Busuioc, actorul pe care toată lumea îl știe de la Pro TV, de la Meteo, asta a însemnat pierderea unuia dintre eroii copilăriei, alături de care a avut onoarea să joace în 2011. Este vorba despre filmul “A Princess for Christmas”, tradus la noi “Crăciunul la Castel” şi difuzat de curând la TVR 2. 
“Cât de norocos poate să fie un om să se întâlnească faţă în faţă cu Agentul 007, cu Sfântul, şi cu toţi ceilalţi eroi senzaţionali cu care s-a indentificat în copilăria lui? Ce emoţii poate să încerce un actor român întâlnindu-se cu unul dintre cei mai iubiţi şi eleganţi britanici ai teatrului şi filmului? Cât de mare să fie bucuria să te afli în preajma lui Roger Moore, să glumeşti cu el, să cânţi un colind în tandem şi să faci câţiva paşi de dans râzând cu gura până la urechi de această joacă de dinaintea cuvântului «motor»? Toate acestea mi s-au întâmplat şi le-am simţit într-o zi de filmare la Palatul Bragadiru - una dintre cele mai interesante, amuzante şi plină de încărcătură emoţională zile din viaţa mea de actor”, ne-a mărturisit, în exclusivitate, Florin Busuioc.  
“În film sunt cuscrul lui Roger Moore, de fapt ar fi trebuit să fiu cuscrul lui Roger Moore, dar fiul lui o părăseşte pe fata mea, care-i vânează doar averea, pentru o alta. Sunt duce şi iau parte la un mare bal, alături de Roger Moore şi de alţi nobili”, explica Florin Busuioc la vremea respectivă. Scenariul și regia filmului au fost semnate de Michael Damian, Danny din serialul “Tânăr şi neliniştit”.

Nu mulți știu cât de greu i-a fost la început, la ProTv. A fost la un pas să rămână pe drumuri pentru că nu mai avea niciun proiect. „Sincer? Eu la Meteo am ajuns pentru că nu mai aveam nimic de lucru. Nu mai exista niciun proiect pentru mine. Că asta e, se mai întâmplă. Mi-am luat concediu fără plată. Eu mă mutasem de la teatru cu carte de muncă în Pro. Şi neavând proiect, mi se plătea pe cartea de muncă ce rămânea, un salariu minimal acolo, nu conta. Şi ca să nu avem o problemă, să trebuiască să plec sau să îi oblig cumva să se gândească „Bă, ce facem cu ăsta?“, le-am zis: „Uite care-i problema, eu îmi iau concediu fără plată, o lună, două, cât e nevoie şi dacă apare ceva între timp, nu-i nicio problemă, reluăm, facem. A venit apoi cineva care mi-a propus şi am zis de ce nu? Şi din „Cenuşăreasa programelor“, ca să zic aşa, am reuşit să demonstrez că orice faci, dacă faci bine, poate fi de top”, a spus Florin Busuioc pentru adevarul.ro

Prezentatorul rubricii meteo a mărturisit pentru adevarul.ro că este solicitat pentru cunoștințele sale în ale vremii de toți cunoscuții săi. „Sunt de multe ori întrebat dacă să-şi repare acoperişul, dacă să-şi scoată sfecla, dacă să facă nunta fetei în august, în nu ştiu ce localitate, tot felul de întrebări de genul acesta. De exemplu, mi se întâmplă să plece cineva cu avionul şi, pentru că n-a apucat să vadă programul de ştiri sau chiar dacă se întâmplă să se uite pe net sau pe site-uri de specialitate care ar putea să-i dea o informaţie, mă întreabă: „Tu crezi că ar fi bine să plec?“. Vreau să vă spun că am întors oameni din drum care voiau să plece în diverse locuri din Europa şi le spuneam: „Mă, mai bine nu pleca azi, uite, e vânt foarte puternic la Londra sau mai ştiu eu ce alte condiţii nefavorabile, s-ar putea să nu poţi ateriza, aşa că mai bine amână cu o zi sau două dacă poţi“. Şi mă ascultă.”

 

Citește aici întreg interviul de pe adevarul.ro

Loading...
Citeste tot despre: