A făcut istorie cu personajul beţivului Celentano, din „Las Fierbinţi”, însă acesta nu e singurul proiect al actorului Adrian Văncică (38 de ani). Pentru anul viitor pregăteşte mai multe proiecte şi în decembrie va urca pe scena Sălii Palatului pentru un spectacol grandios de umor.


Click: Joci un personaj care a făcut istorie în televiziune, în serialul „Las Fierbinţi”! Cum s-a născut beţivul Celentano?
Adrian Văncică: Tot meritul e al lui Mimi Brănescu. În episodul pilot, personajul nu exista. Rolul beţivului era jucat de Mihai Mărgineanu. În momentul în care Mimi Brănescu a intrat în acest proiect, şi-a dat seama că personajul unui beţiv e complex si ar trebui interepretat de un actor (chiar si pentru un actor e greu de jucat un beţiv). E un rol extrem de complicat. Mă bucur foarte tare ca am ajuns să-l joc pe Celentano, iar aprecirerile publicului mă bucură. Mimi Brănescu l-a născut, eu l-am purtat prin viaţă.
Click!: Personajul lui Celentano era aşa de la început? Cum l-ai construit?
A.V.: E adevărat, personajul nu a fost aşa de la început. M-am străduit de la un sezon la altul să-l îmbogăţesc. Îi căutam de fiecare dată gesturi noi, feluri noi de a se mira. La sezonul 3 a apărut şi celebra alergare a lui Celentano. Am făcut lucrurile astea, o dată pentru că simţeam nevoia să-l îmbogăţesc şi poate să-l stilizez din ce în ce mai mult, şi apoi pentru că mă obişnuisem prea tare cu el şi voiam să-l mai schimb. Am feedback-uri din sezonul 8 că oamenii observă că l-am schimbat. Cred că e un lucru bun, aleg să îl interpretez cum consider mai bine.
Click!: Care alt personaj din serial îţi mai place?
A.V.: Îmi plac toate personajele, e unul dintre proiectele cu care te întâlneşti poate de câteva ori într-o viaţă de actor. Îi apreciez foarte tare pe toţi cei care apar, chiar şi personajele episodice. E genul de proiect unde nu am emoţii că actorii cu care voi da replică sunt slabi pregătiţi. Mi-ar plăcea să am un episod în care, prin nu ştiu ce întâmplare, să fiu Robi, Giani sau Vasile.
Click!: Ce alte calităţi “i-ai împrumutat” lui Celentano?
A.V.: Nu i-am împrumutat nimic, nu e personajul creat de mine. Am încercat să mă duc spre personaj şi să-i iau apărarea. E uşor să spui despre Celentano că e beţiv, dar este mai mult decât atât.
Click!: Ce alte proiecte pregăteşti?
A.V.: Tocmai am terminat filmările la lungmetrajul lui Nae Caramfil intitulat “6.9 pe scara Richter” care va apărea anul viitor. Totodată, am mai filmat „Ultima zi” în regia lui Gabriel Achim în care apar Doru Ana, Mimi Brănescu şi Adrian Ciglenean, proiect ce va fi lansat tot în 2016. Am filmat şi cu Cristian Mungiu şi cu Cătălin Saizescu. 2016 va fi un an plin de surprize. Pe lângă filme, am început şi un turneu de stand-up în ţară cu Bobo, Costi, Mihai Raiţ. Totodată, tragem tare pentru spectacolele de la Sala Palatului de pe 17 şi 18 decembrie.

Cine e Adrian Văncică?

Actorul s-a născut pe 18 martie 1977. Este absolvent de UNATC, promoţia 1999, iar acum este actor la teatrul Nottara şi are numeroase spectacole de "stand up comedy". Actorul este tată, are două fete, Thea şi Mara, amândouă blonde cu ochii albaştri. Adrian Văncică a jucat în peste 15 filme dintre care amintim “Margo”, “Boogie”, “Hârtia va fi albastră”, “Mamaia”, “America, venim” şi altele.  

 

 
 
Loading...