Când nu joacă în spectacolele de la Teatru Nţaional, despre actorul care a trecut şi pe la Hollywood se poate spune că este un familist convins. Interpretul lui Socrate din „Liceenii” şi „Declaraţie de dragoste”, Ion Caramitru (75 de ani) are de 41 de ani


Cei trei sunt şi părinţii a trei băieţi, Andrei, Matei şi Ştefan Caramitru. “Nu cred că viaţa mea personală trebuie pusă pe tarabă, viaţa de familie, ceea ce fac eu, copiii mei, ce face soţia mea, cum mă înţeleg cu ea, dacă ea vrea să cumpărăm un dulap sau eu vreau să schimbăm frigiderul. Dacă sunt interesant cu ceva, prin ceva, acel ceva trebuie să fie ceea ce sunt eu ca actor. Cum am fost vreme de patru ani ministru (al Culturii), s-a încercat să fiu vânat, să se găsească acel ceva, ori chiar să se inventeze ceva de natura sa contribuie la compromiterea mea. N-am dat astfel de ocazii când s-a recurs la invenţii. Le-am respins ferm. Nu tuturor le-am răspuns, nu toate meritau acest efort. Te consumă să tot dai dezminţiri pentru orice prostie. Şi chiar n-am avut timp pentru asta”, povestea Caramitru la un moment dat.

La rândul ei, soţia actorului a povestit ce-şi doreşte. “Trecerea anilor îţi aduce mai multe amintiri, unele te apasă, unele te bucură, dar asta face parte din viaţă şi cine nu îmbătrâneşte nu are parte de bagajul ăsta pe care îl duce cu el până la capăt. Sigur că mi-aş dori să pot să mă întorc în timp acum! Aş fi mai înţeleaptă, aş ştii de ce să mă feresc, aş profita de anumite situaţii, ca să fie mai bine. Cel mai mare regret e că nu am avut un rol care să urmeze celui pe care l-am facut în filmul lui Lucian Pintilie. Dacă ar fi să mă definesc în câteva cuvinte aş spune că sunt o persoană răbdătoare şi foarte optimistă”, a povestit actriţa pentru Jurnalul Naţional. S-ar părea că cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor activează. Andrei (41 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (36 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters” şi mezinul Matei (27 de ani) este inginer de sunet. 

Actorii din ”Declarație de dragoste”, divorțuri, depresii și scandaluri

declaratie-de-dragoste.jpg

declaratie de dragoste
Teodora Mareș și Adrian Pădurau în ”Declarație de dragoste”
foto: captură

"Declaraţie de dragoste" s-a lansat în 1985, în regia lui Nicolae Corjos, după un scenariu scris de Nicolae Şovu. La un cerc de filozofie al elevilor de la clasa a XII-a a unui liceu bucureştean, profesorul interpretat de Ion Caramitru, poreclit „Socrate”, le propune tinerilor ca la ultima oră de curs să prezinte o radiografie a sufletelor lor la vârsta de 18 ani. Această temă primeşte titlul de „Declaraţie de dragoste”, iar cei care urmează să o prezinte sunt Alexandru, premiantul clasei, poreclit „Sfinxul” din cauza seriozităţii sale, şi Ioana, „cea mai şi cea mai” din clasă.

În timp ce pregătesc tema, cei doi se îndrăgostesc, însă idila lor are de trecut multe obstacole, având în vedere că Ioana și Alexandru provin din medii sociale diferite. El este unicul fiu al unui inginer şi al unei doctoriţe. Ea este sora mai mare într-o familie cu probleme: mama ei a murit în urmă cu doi ani, iar de atunci tatăl ei a început să bea.

Marele regret al Teodorei Mareș, faptul că nu are copii

Pentru Teodora Mareş (53 de ani), rolul Ioanei din ”Declarație de dragoste” a reprezentat debutul în cinematografie și începutul unei cariere frumoase în teatru și film.  Teodora a mai jucat în "Moromeţii", "În fiecare zi mi-e dor de tine" sau "Extemporal la Dirigenţie", iar în 2007 apare în câteva episoade din serialul "Cu un pas înainte" de la Pro TV. În prezent este actrița Teatrului Național din București și poate fi urmărită în piese precum ”Dineu cu proști” sau ”Dumnezeu se îmbracă de la second hand”.

teodora_mares_dineu-cu-prosti-1.jpg

teodora mares
Teodora Mareș, în piesa ”Dineu cu proști” de la Teatrul Național din București
foto: TNB

 

Extrem de sensibilă, romantică și delicată, Teodora Mareș a fost urmărită de ghinion în viața privată. Deși toți fanii filmului ”Declarație de dragoste” și-ar fi dorit ca iubirea de pe marele ecran să se continue și în viața de toate zilele a actorilor, Teodora Mareș și Adrian Păduraru nu au fost nici măcar prieteni în afara filmului. "Cu Adrian nu eram prieteni dincolo de platou. Nu ştiu ce să spun, el era căsătorit şi probabil se temea că soţia sa nu fie geloasă!", a mărturisit actrița într-un interviu recent.

teodora_mares.jpg

teodora mares
Teodora Mareș
foto: TNB

 

Pentru actrița care seamănă izbitor cu celebra Nathalie Wood, a urmat o relație lungă cu actorul și omul de televiziune Felix Totolici, care a reușit să alunge demonii neîncrederii din viața ei și a ajutat-o să treacă peste perioadele de depresie. Din păcate, căsnicia lor nu a rezistat, iar marele regret al actriței ajunse acum la vârsta de 53 de ani este că nu a trăit experiența maternității.

Adrian Păduraru nu a vrut să-și recunoască fiul dintr-o relație extraconjugală

Coleg de generație la Institutul de Teatru cu Oana Pellea și Claudiu Istodor, Adrian Păduraru (55 de ani) are o carieră consistentă în teatru și film. Publicul iubitor de cultura vinului și-l amintește, cu siguranță, din emisiunea pe care o prezenta împreună cu fratele său la TVR 2, Frăția vinului.

adrian_paduraru.jpg

adrian paduraru
Adrian Păduraru, chipeș și seducător și la 55 de ani
foto: Antena 1

 

Extrem de discret cu viața sa privată, Adrian Păduraru a ajuns totuși pe prima pagină a ziarelor datorită faimei sale de cuceritor, dar și în urma procesului de paternitate deschis și câștigat de una din fostele sale iubite, cântăreața de romanțe Silvia Lungeanu.

Adrian Păduraru a fost căsătorit timp de 16 ani cu actrița Georgeta Burduja, cu care are o fată de 24 de ani. Anul 2007 a fost unul de cumpănă pentru viața personală a actorului, care și-a văzut universul întors cu susul în jos după ce în presă au apărut informații despre relațiile extraconjugale cu cântăreața Silvia lungeanu și cu fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale.

Soția i-a cerut divorțul, iar din relația de numai câteva luni cu Silvia Lungeanu a rezultat un băiat pe care actorul a refuzat să-l recunoască până la decizia unei instanțe judecătorești din 2014.

adrian-paduraru-si-iubita.jpg

adrian paduraru
Adrian Păduraru, alături de noua sa iubită, avocata Daniela Şerban Tordoi
foto: arhivă Click!

 

De câțiva ani buni însă actorul pare să se fi așezat la casa lui, alături de o avocată respectabilă, Daniela Şerban Tordoi, pe care o ține departe de ochii curioșilor. Fotoreporterii Click! i-au surprins pe cei doi în urmă cu un an plimbându-se de mână prin București, dar nici pus în fața imaginilor Adrian Păduraru n-a vrut să ofere mai multe detalii.

 

EXCLUSIV / VIDEO Totul despre iubita secretă a lui Adrian Păduraru, eroul din "Declaraţie de dragoste"

adrian-paduraru-si-iubita.jpg

adrian-paduraru-si-iubita
Adrian Păduraru şi Adriana Şerban sunt împreună de 7 ani

Pe cât de mult succes a avut în carieră, după ce l-a interpretat pe elevul Alexandru Bârsan, în pelicula “Declaraţie de dragoste” (1985), pe atât de mult ghinion a atras în viaţa amoroasă. În perioada 1981-2007, Adrian Păduraru (54 de ani) a fost căsătorit cu Georgeta Burdujan, actriţă la Teatrul din Iaşi, cu care are o superbă fiică de 23 de ani.

 • adrian paduraru iubita Adriana serban
  Adrian Păduraru este de şapte ani cu Adriana Şerban
  Foto: CAPS
 • adrian paduraru iubita Adriana serban
  Actorul din "Declaraţie de dragoste" şi avocata au fost surprinşi când plecau de la locuinţa femeii
  Foto: CAPS
 • adrian paduraru iubita Adriana serban
  Adrian e foarte îndrăgostit de iubita sa
  Foto: CAPS
 • adrian paduraru iubita Adriana serban
  Cei doi au mers ţinându-se de mână şi cu zâmbetele largi pe faţă
  Foto: CAPS
 • adrian paduraru iubita Adriana serban
  Cei doi s-au urcat în maşina actorului şi au pornit înspre autostradă, probabil pentru un weekend departe de Bucureşti
  Foto: CAPS
1/5

Imediat după divorţ a început o poveste de dragoste cu fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, însă în timpul relaţiei cu aceasta s-a trezit chemat în Instanţă de solista Silvia Lungeanu, ca să-şi recunoască fiul, pe Andrei Cristian. După toată această tevatură cu femeile din viaţa sa, Păduraru şi-a găsit liniştea, în sfârşit, în braţele unei doamne discrete, care nu e deloc amatoare de mondenităţi şi pe care actorul o ţine la secret de 7 ani încoace.

Fotoreporterii Click! i-au surprins recent împreună, plimbându-se de mână prin Bucureşti, ca doi adolescenţi cu “fluturi” în stomac. Contactat telefonic, actorul a fost zgârcit cu informaţiile despre viaţa sa privată, mărturisindu-ne că preferă să păstreze misterul legat de doamna care îi este alături.

Click! a aflat însă detalii inedite despre frumoasa roşcată, pe numele ei Daniela Şerban Tordoi. Născută la Sighetul Marmaţiei pe 22 martie 1967, ea nu are nici o legătură cu high-life-ul dâmboviţean, ba chiar are o profesie sobră, care impune respect: este avocat în cadrul Asociaţiei de Educaţie, Cultură şi Civism “Aed Ludens”, însă trăsăturile fizice o recomandă, lejer, şi pentru titulatura de “fost fotomodel”. Înaltă, cu picioare lungi, zâmbet frumos şi siluetă armonioasă, Daniela are, se pare, multe atuuri cu care l-a cuminţit pe şarmantul Păduraru. Liniştit în amor, el este pe val şi în carieră, iar anul acesta l-am putut vedea în cinci piese de teatru: “Jocul din Ialta”, “Angajăm profesionist”, “Mă mut la mama”, “Mă mut la... tata?”, “Plicul”.

Cu ele a avut ghinion

georgeta-burdujan.jpg

Georgeta Burdujan
Georgeta Burdujan a fost soţia actorului timp de 21 de ani
Foto: Arhivă

La 21 de ani, Adrian Păduraru s-a căsătorit cu o colegă de breaslă din Iași, actrița Georgeta Burdujan. Au divorțat în 2007 și au împreună o fiică de 23 de ani. În toamna aceluiași an, actorul s-a cuplat cu Mioara Mantale (47 de ani), dar s-au despărțit după numai câteva luni.

silvia-lungeanu.jpg

silvia-lungeanu
Silvia Lungeanu are un băiat de 14 ani cu actorul
Foto: Arhiva Click

Tot acum 7 ani, Păduraru s-a trezit în mijlocul unui scandal de paternitate, din cauza solistei de romanțe Silvia Lungeanu. Aceasta a declarat că celebrul actor nu vrea să-i recunoască fiul, născut în 2007, apelând la Instanță, care i-a dat ulterior dreptate.

mioara-mantale.jpg

mioara-mantale
Mioara Mantala, fostul prefect al Capitalei, a fost şi ea iubita lui Adrian Păduraru
Foto: Arhiva Click

Adrian Păduraru şi Teodora Mareş, în filmul "Declaraţie de dragoste"

 

O celebră actriță din filmul «Declarație de dragoste» a jucat într-o piesă de teatru rolul unei pictorițe lesbiene posesive!

Teodora Mareș, actrița la care facem referire a debutat în lumea cinematografiei în timpul studenției și s-a bucurat de un succes fulminant! Filmul "Declarație de dragoste”, în care a jucat în 1985 este de referință pentru cariera sa!

De atunci a jucat în numeroase alte filme și piese de teatru, însă oamenii și-o amintesc drept studenta Ioana Popa din filmul pentru adolescenți, lucru cce o derajează uneori, întrucât consider că a făcut și alte rolul în carieră, la fel de reușite. Poate de aceea a acceptat un rol mai puțin obișnuit.

În anul 2007 a jucat probabil cel mai controversat rol din carieră, cel al unei pictorițe lesbiene, Jitsuko în „Iubiri interzise / Hanjo-Seijo" de Yukio Mishima, regia lui Issey Takizawa.

Portretul pictoriței cu porniri lesbiene este creionat cu dibăcie de Teodora Mareș. Neîmplinirile ca femeie ale lui Jitsuko, suferințele și invidiile intime, căutările de a-și consolida relația cu Hanako, duritatea posesivă a pictoriței sunt atent evidențiate de Teodora.

În aceeași piesă a jucat și Marius Bodochi. Spectacolul s-a jucat ani de-a rândul la Teatrul Național din București și a ținut spectatorii cu răsuflarea tăiată.

Despre Teodora Mareș:

S-a născut la Buzău pe 27 octombrie 1962. Își petrece prima parte a copilăriei la bunicii din partea mamei, în Rușavăț, un sat din județul Buzău. A dat la teatru de două ori la Târgu Mureș, considerând că la București se intră pe pile. Ca o ironie, a treia oară, în 1983 s-a înscris la examen la București și a luat admiterea prima pe linie.

În este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film "Declarație de dragoste", în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate și un premiu de interpretare, influențându-i cariera artistică.

Au urmat numeroase piese de teatru și filme precum: "Moromeții" (1987), "Extemporal la dirigenție" (1988) sau "În fiecare zi mi-e dor de tine (1988). Cei care doresc să o revadă o găsesc în spectacolul "Dineu cu proști" de la Teatrul Național din București.

 
 
Loading...