Mascaţii bat la uşă cu noaptea-n cap. Toţi le ştim de acum practica, însă nimeni nu se aştepta să se trezească cu ei lângă pat. Când i-a văzut năvălind în camera lui, violoncelistul Adrian Naidin a sărit, la propriu, pe geam.


Unii artişti duc o viaţă palpitantă. Au de-a face cu mascaţii şi fac gesturi necugetate ca să scape de ei. Este şi cazul lui Adrian Naidin (42 de ani), cunoscutul violoncelist, care a avut până acum diverse colaborări cu vedete de renume, inclusiv cu Dan Bittman. Ieri dimineaţă, bărbatul a trăit spaima vieţii lui.  ”O patrulă de intervenţie mascată a Poliţiei a descins la unul dintre vecinii mei. Din păcate, oamenii legii au greşit uşa şi au crezut că uşa de acces în apartamentul meu dă către un rai al drogaţilor, deci au spart-o şi au intrat peste mine. Fiind luat din somn, şi fiind în stare de şoc, crezând că au intrat nişte bandiţi peste mine, am încercat să scap, dar am căzut pe geam, de la etaj. Am fost transportat la Spitalul Elias şi o echipă de medici se ocupă de fracturile mele”, a postat muzicianul  pe pagina sa de socializare. Poliţiştii au recunoscut că au descins ieri în şapte locaţii din Capitală, inclusiv în cea din str. Nicoale Racotă, nr. 15,  în care locuieşte violoncelistul cu chirie, dar că adresa era corectă.

”Pentru percheziţiile de acolo a fost obţinut mandat judecătoresc. Vorbim despre o vilă cu parter şi etaj. Când se fac percheziţii se caută în tot imobilul, toate camerele sunt controlate. În acest caz de trafic de droguri de mare risc este vizat proprietarul, care a încercat să fugă pe uşa din spate. A fost prins imediat şi el le-a deschis poliţiştilor toate camerele. Este adevărat că într-una se afla un bărbat care a zburat de la geam. Mascaţii i-au acordat primul ajutor şi l-au dus la spital. La audieri vom afla dacă acesta locuia cu acte legale acolo sau se afla în trecere”, au declarat, pentru Click!, surse din cadrul Poliţiei Române. În cădere, Adrian Naidin s-a lovit de aparatul de aer condiţionat şi s-a ales cu mai multe traumatisme. În vila luată la puricat de mascaţi au fost găsite 500 de grame de canabis, 5 grame de cocaină şi o instalaţie completă pentru cultivarea canabisului. Pachetele erau ascunse în maşina de spălat, în timp ce cultura de marijuana era crescută în subsolul vilei. Proprietarul, A. Calomfirescu, e principalul suspect, are 42 de ani şi a fost dus la audieri la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate.

vila-689562515115.jpg

naidin, violoncel, mascati, vila, droguri, sarit pe geam, benone
În această vilă, Naidin locuia într-un apartament închiriat, la etajul 1

usa-89632323362.jpg

naidin, violoncel, mascati, vila, droguri, sarit pe geam, benone
Mascaţii au spart un geam de la ușa locuinţei artistului

camera-89120215120.jpg

naidin, violoncel, mascati, vila, droguri, sarit pe geam, benone
Pe geamul din această cameră a ieșit violoncelistul

aer-7562326226.jpg

naidin, violoncel, mascati, vila, droguri, sarit pe geam, benone
Aparatul de aer condiţionat a cedat sub greutatea bărbatului, iar Naidin s-a prăbușit în gol

«L-au ridicat doar pe proprietar»

droguri-78465125151.jpg

naidin, violoncel, mascati, vila, droguri, sarit pe geam, benone
Drogurile erau ascunse într-o mașină de spălat, la subsolul vilei

”Vila are trei apartamente cu intrări separate. Proprietarul a fost ridicat inițial, după care polițiștii au revenit după două ore și au spart ușa lui Adrian, în timp ce acesta dormea. A închiriat apartamentul în urmă cu doi ani, prin anunț. Nu știe nimic despre ce făcea proprietarul. Peste celălalt chiriaș nu au intrat”, ne-a spus Ionuț Pavel, impresarul lui Naidin. În urma căzăturii, artistul s-a ales cu fractură craniană, o mână ruptă, dar și cu leziuni la stern și umăr, cât și fără o bucățică de scalp. 

A fost promovat de Benone Sinulescu

benone-8954651515151.jpg

naidin, violoncel, mascati, vila, droguri, sarit pe geam, benone
Benone Sinulescu

Adrian Naidin a devenit un nume sonor în muzică după colaborarea cu Moby pentru coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”. Artistul a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduța” și Conservatorul din Cluj Secția Violoncel și Muzică de Cameră. A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Radio din București. A fost descoperit de Benone Sinulescu, dar a cântat foarte mult și cu Vlad Miriță, Damian Drăghici și celebrul violonist Alexandru Tomescu, și a colaborat și cu Ion Caramitru. A susținut concerte în Grecia, Austria și Italia. ”Nu-mi vine să cred! Numai de dinastea auzim. Sunt alături de el, este o mare voce și un talentat instrumentist. Tocmai lui să i se întâmple așa ceva…”, ne-a spus, șocat, Benone Sinulescu. 

 
 
Loading...