Treburile administrative sunt foarte clar împărţite în familia Maxer. Cel puţin în ceea ce priveşte mâncarea. Deea este „regina” bucătăriei, ea dictează în acest spaţiu, ea alege meniul zilei, găteşte şi pune masa. Dinu o strânge şi spală vasele.


Printre pasiunile cântăreţului Dinu Maxer se numără tot felul de activităţi, mai puţin gătitul. Nu moare de foame dacă rămâne singur în casă, dar dacă tot îi place soţiei lui, Deea, de ce să-i strice bucuria?! „Am învăţat să gătesc la 25 de ani, şi atunci de nevoie. Dar nu m-am dat în vânt niciodată. Deea găteşte cel mai mult la noi în casă. Eu o ajut cu strânsul mesei”, spune Dinu. “Da, eu sunt şefa bucătăriei. Băieţii mă ajută la treburi, însă eu gătesc şi îmi place. Dinu curăţă legumele de obicei, în special rădăcinoasele. Şi îmi spală vasele. Mereu!”, îl laudă Deea. 

f211-2.-3col-img_7811.jpg

În familia Maxer, Deea stabileşte meniul şi găteşte pentru familie

 

Găteşte doar ce îi face plăcere şi mereu caută reţete noi, ca să nu se plictisească. Nu prea experimentează, merge la sigur şi nu dă greş cu reţeta. Din frigider nu le lipsesc supele, ciorbele, felul doi ca la mama acasă, ouăle, brânza, fructele, legumele, iaurturile şi măslinele. “Dinu preferă musacaua, iar Andreas (n.r. fiul lor în vârstă de 8 ani) supa cu găluşti. Dar nu sunt mofturoşi, mănâncă tot şi din toate”, spune artista. Dulciuri nu prea au în casă, doar ciocolată neagră. Copilul, din fericire, nu cere niciodată.

f311-3.-2col-img_7849.jpg

S-au jucat, frământând aluatul, ca personajele din filmul “Fantoma mea iubită”

 

“Am avut aniversări în familie, am făcut tort, dar Andreeas nici nu a gustat. Niciodată nu a fost înnebunit după dulciuri, la acest capitol nu îmi seamănă. Preferă alimentele sărate, covrigeii, produsele de patiserie. Şi nu fuge de legume. Îi pun în pacheţelul pentru şcoală tot felul de sendvişuri cu omletă, caşcaval, şuncă presată de curcan şi castraveţi, fâşiuţe de ardei gras... Inventez mereu pacheţele noi, reţete de sendvişuri cu tot felul de legume şi frunze de salată, iar el e cuminte şi mănâncă”, povesteşte Deea. 

Este adepta alimentaţiei sănătoase, a mâncărurilor gătite în casă şi rar ajunge la fast-food. Mai ales că ştie să facă inclusiv shaorma în casă. “Îi dau gata pe băieţi când le fac shaorma. Gătesc orice, dar în varianta sănătoasă. Am experienţă la cumpărături, cunosc deja produsele şi nu mai citesc demult etichetele pentru că ştiu ce să evit”. 

Mănâncă împreună la cină

În timpul săptămânii, cei doi soţi şi fiul lor mănâncă la ore separate, în funcţie de programul fiecăruia. 

 

„Dimineaţa mâncăm fructe, ouă în toate formele, brânzeturi, sendvişuri, câteodată unt de arahide cu gem de casă. Dinu are dimineţi când mănâncă mâncare gătită. Luăm micul dejun la ore separate, în funcţie de când ne trezim şi cine duce copilul la şcoală. Încercăm să mâncăm când ne e foame, nu să ne programăm mesele în funcţie de ceilalţi. La prânz, Andreas mănâncă la After School, noi acasă sau în oraş - supe, ciorbe, tocăniţe, mazăre, pilaf... în general preparate tradiţionale. Seara fac ceva uşor – paste, ori salată de ton. Cina şi mesele din weekend le luăm împreună”, povesteşte Deea Maxer.

Le face băieţilor shaorma în casă

Deea ne-a dezvăluit reţeta cu care îi dă gata pe cei doi băieţi ai ei. Are nevoie de lipii, cartofi prăjiţi, piept de pui, varză, roşii, castraveţi muraţi, sos de roşii şi maioneză făcută în casă. 

 

Pieptul de pui îl rumeneşte în tigaie, fără ulei, apoi îi taie în fâşii. Lipia o încălzeşte puţin într-o tigaie sau pe prăjitorul de pâine. „Pun în lipie maioneza făcută de mine dintr-un ou, sosul de roşii de la bunica, adaug fâşiile de pui, cartofii prăjiţi, varza tăiată julien, roşiile felii şi castraveţii muraţi de soacra mea. Urmează doar să rulez totul foarte bine în folie de aluminiu şi iese o cină delicioasă, echilibrată şi uşor de realizat”, mărturiseşte Deea.

 
 
Loading...