În 2004, se lansa cu mare tam-tam „Numai iubirea”, prima telenovelă realizată de Ruxandra Ion, pentru postul Acasă TV. În rolul principal a fost distribuită Corina Dănilă, care miercuri, 24 ianuarie, împlinește 46 de ani. Eugen Patriche, scenaristul poveştii de dragoste, a vorbit în romanul lui despre acest serial tv, în care, de dragul protagoniștilor, a fost nevoit să facă mai multe modificări.


Scenaristul Eugen Patriche a lucrat la TVR, ca mai apoi să se alăture postului Acasă, unde a muncit din greu pentru „Numai iubirea”. „Era momentul să apară o încercare mai curajoasă, un serial românesc de largă respirație, prima telenovelă românească. În perioada de tatonări mi s-a cerut să adaptez scenariul unui serial din Venezuela, era practic imposibil, cele două lumi sunt atât de diferite! Se încercase la altă televiziune adaptarea unui serial străin, «În familie», fără mare succes și poate asta speriase dar până la urmă curajul a triumfat la Acasă TV și am scris «Numai iubirea».

La început a fost castingul, tot ce se făcea era nou pentru mulți. Regizorul Iura Luncașu debutase în meserie la «Căsătorie de probă». Adela Popescu era o elevă de 17-18 ani – îmi amintesc că dădea Bacalaureatul când se filma la Biserica Sf. Spiridon nunta protagoniștilor. Cum Adela și Dan Bordeianu s-au impus prin probele filmate la casting și au devenit vedete ale serialului, succesul lor m-a obligat să le dezvolt partiturile.

Oana Zăvoranu a apărut și s-a impus ca o certitudine când practic rolul Deei rămăsese de izbeliște. Proba ei i-a convins pe toți după ce se încercaseră multe variante, inclusiv Corina Dănilă. Până la urmă Corinei, care era angajata casei și insista să joace, i-a revenit rolul «fetei bune», Ana. Eram cu soțía la mare când s-a definitivat distribuția și titularizarea Corinei despre care am aflat la telefon cerea schimbări drastice în scenariu. Ana era inițial învățatoare, o tânară de vreo 20 de ani neștiutoare în ale dragostei. Acum am făcut-o profă de engleză cu ceva trecut amoros!

Un compromis care, spre norocul tuturor, n-a dezechilibrat balanța mai ales că strălucirea în joc a Oanei, a cuplului Adela-Dan și a lui Papi erau atuuri suficiente. Deși s-a achitat corect de rol și s-a asociat la succesul imens al proiectului, Corina n-a fost niciodată multumiță, simțindu-se eclipsată de impactul personajului Oanei Zăvoranu. Desigur, vina era a scenaristului. O recunosc, e vina mea, am acceptat compromisul și nu era pentru prima sau ultima dată”, a povestit scenaristul în cartea sa,  ”Două vieți-amintiri”, despre proiectul care a făcut senzaţie în televiziune.

Corina Dănilă are o fiică frumușică-foc

Vedeta a slăbit foarte mult în ultima vreme, prezintă la TVR 2 emisiunea “Ieri, azi, mâine”. În plus, are spectacole, joacă în mai multe piese de teatru şi, nu în ultimul rând, este mamă, fiica ei Riana fiind o adevărată domnişoară, la cei 15 ani.

corina_danila_copil.png

corina danila
Riana, fata Corinei Dănilă, s-a transformat într-o adevărată domnișoară
foto: arhivă personală
Loading...