Să înțelegi ce înseamnă și ce efecte are Covid-19, să porți mască, să păstrezi distanța, să ai grijă la regulile de igienă sunt dovezi de responsabilitate și respect față de tine și de cei din jur. E, de ce nu, semn de inteligență de care dau dovadă multe vedete. Lavinia Petrea, de exemplu, are mare grijă la igienă și ne dezvăluie „armele” ei în lupta cu virusul.


Prezentatoarea știrilor PRO TV recunoaște că la începutul pandemiei se stresa chiar mai mult decât era normal. „Eram tare chinuită. Mă stresa ideea că o să fac greșeli și că eu voi fi vinovată dacă iau virusul. Și ce va fi atunci în mintea și în sufletul meu? Îl dau și familiei mele, oamenilor dragi cu care am intrat în contact? Cum o să mă justific, ce o să le spun, ce o să spună lumea? După multe discuții cu soțul meu, ușor, ușor, am început să mă poziționez altfel în acest război cu virusul invizibil. Eu știu că fac tot ce îmi stă în putere să mă protejez. Pe mine și pe ai mei. Port mască, mă dezinfectez, dezinfectez tot ce iau din magazin. Mopul înmuiat în clor e prelungirea mâinii mele. Deși nu îmi place, stau non stop cu gura pe copii: nu pune mâna!; nu atinge!”, a povestit Lavinia Petrea pe pagina ei de socializare. Cu timpul, a învățat să se protejeze, dar fără să se mai streseze. Recunoaște că nu se poate izola într-un glob de cristal și că trebuie să-și trăiască viața. „Nu încetez să fac lucruri pe care le fac instinctiv. Dar dacă mi-am îmbrățișat prietena de care mi-a fost atât de dor am premeditat o crima? M-am simțit aiurea de multe ori din cauza suspiciunii cu care i-am privit pe unii... Am lucrat și la asta. Haideți să nu ne mai judecăm! În loc sa ne risipim energia cu asta, haideți să ne străduim să facem cât putem de bine să ne protejam, dar să ne păstrăm și sănătatea mentală. Să avem limite!”, ne îndeamnă ea.

Și alți prezentatori tv au reguli stricte de igienă

Diana Bart spală cu detergent de vase fructele și legumele

diana_bart1.jpg

Diana Bart urmează să nască al doilea copil
Diana Bart urmează să nască al doilea copil

Prezentatoarea Prima TV Diana Bart este programată mâine, vineri, pentru operația de cezariană. Pe toată perioada sarcinii, dar și înainte, a respectat reguli stricte de igienă. „Eu oricum sunt obsedată de curățenie. Când intru în casă mă spăl pe mâini, dezinfectez cu spirt cheile de la mașină, telefonul... Mi se par măsuri de igienă elementare. Acum, mai ales în perioada sarcinii, am spălat cu detergent de vase toate fructele și legumele”, spune Diana Bart.

Radu Andrei Tudor dezinfectează ambalajul produselor cumpărate

2._1col_radu-andrei-tudor1.jpg

Radu Andrei Tudor, prezentator TVR
Radu Andrei Tudor, prezentator TVR

Radu Andrei Tudor, prezentator de știri la TVR, se spală pe mâini de 2-3 ori mai des decât înainte de pandemie și nu se desparte de mască. „O dau jos doar când sunt la pupitrul știrilor. Merg doar cu mașina personală, iar când ajung acasă îmi dezinfectez hainele pulverizând pe ele soluții speciale”. Cumpărături își face cât mai rar și, înainte de a băga în sertare/frigider alimentele, le dezinfectează ambalajele. Și el spală legumele și fructele cu apă și săpun lichid înainte de a le consuma.

Loading...