Îl ştim de la Pro TV. A fost corespondent de la Parlament, iar acum face parte din echipa emisiunii “România, te iubesc!”. Alex Dima şi-a deschis sufletul în faţa colegului de trust Cătălin Măruţă şi i-a povestit detalii din viața lui de familie.


Simpaticul reporter Alex Dima (44 de ani) a făcut Seminarul şi Facultatea de Teologie. Ar fi trebuit să fie preot, dar viaţa l-a dus în altă direcţie. Aşa a ajuns la Pro TV. Abia se căsătorise cu Roxana, pe un acoperiş de bloc. A vrut ca momentul în care va spune „Adio, burlăcie!“ să fie cu totul special, aşa că, în cel mai mare secret, i-a organizat prietenei lui o cununie civilă surpriză. Doi ani mai târziu a venit pe lume Sara, dar bucuria lor de tineri părinţi a fost umbrită de o veste care a căzut ca un trăsnet: Roxana avea cancer! Alex a făcut tot ce a putut pentru a o salva, dar şase luni mai târziu s-a stins din viaţă, lăsându-l singur, cu o fetiţă de doar un an şi câteva luni. ”În 2009, am făcut un material la New York cu prinţesa Marina Sturza, care are un centru de îngrijire paliativă pentru bolnavii de cancer, Hospice Casa Speranţei de la Braşov. Şi îmi aduc aminte foarte bine cum insistam să o cunosc, să înţeleg ce o determină să facă ceea ce face, să lucreze cu bolnavii de cancer în fază terminală. O întrebam dacă nu o încarcă să fie într-un centru paliativ. Iar ea mi-a răspuns că nu, pentru că sunt oameni acolo şi asta e misiunea ei. Am rămas cu treaba asta în mine. Se întâmpla undeva la sfârşit de noiembrie 2009, pe 1 decembrie a intrat materialul cu ea la Pro TV, iar o lună mai târziu am aflat că soţia mea are cancer. Când eram jos, oamenii de aici, de la Pro TV, m-au luat şi m-au ridicat”, a povestit Alex.  

"E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat"

2-cu_sotia_1.jpg

S-a căsătorit cu Roxana în 2006


Sara a fost cea care l-a făcut să poată depăşi momentul teribil din viaţa sa: ”E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta. Pe locul ăsta pentru că (soţia mea-n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie. I-a dat nişte creme. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim. Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte… Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi în judecată şi colegiul medicilor l-au oprit să mai fie doctor”, a explicat Alex Dima drama prin care a trecut şi într-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM. „Am fost un pic supărat pe Dumnezeu, dar nu am vrut să fiu foarte supărat pentru că ştiam că ea s-a dus acolo la El şi aş putea să-i stric ei ploile acolo sus, fiind eu supărat aici jos”, a mai adaugat prezentatorul tv. 

alex_dima_si_fiica_1.jpg

Sara are aproape 13 ani


S-a concentrat pe Sara, care i-a dat putere să meargă mai departe. „M-am dus acasă, unde era mama şi dormea cu Sara. Am trezit-o, am luat-o în braţe şi am început o altă viaţă. (…) Mi-a zis odată, cred că avea doi ani jumătate-trei, m-a luat de mână şi mi-a zis «tu eşti ca o mamă pentru mine». Ne-am oblojit rănile unul la altul. Am încercat să fiu şi mamă pentru ea…”, îşi aminteşte Alex. 
Şi iată că, după mulţi ani, a cunoscut-o pe Georgiana. “Am văzut-o în aeroport, la Timişoara, unde eram la un eveniment, s-a băgat în faţa mea la check-in. Am râs, apoi am privit-o, după filtru am văzut-o iar, priviri în sala de aşteptare, priviri în avion. Trei luni mai târziu, am fost invitat într-o bancă să vorbesc despre copiii din MagicCamp. Şi acolo era ea, s-a ocupat de povestea asta! Şi de atunci e bine. Suntem de aproape 6 ani împreună. Mi-au atras atenţia ochii, zâmbetul şi tupeul”, încheie Alex, care nu vrea să dea tot din casă. 

4-dima_si_georgiana_1.jpg

Georgiana, noua iubită a lui Alex
 
 
Loading...
Citeste tot despre: