Judecătorii de la Curtea Supremă au hotărât să amâne pentru 25 noiembrie discutarea dosarului de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. Decizia dată de instanţa supremă urmează să fie una definitivă.


Magistraţii de la Curtea Supremă trebuiau să ia în discuţie recursul formulat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, prin care actualul primar al Sibiului a fost absolvit de acuzaţia de incompatibilitate, potrivit adevărul.ro.

Dosarul de incompatibilitate, demarat în aprilie 2013

În aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că primarul Iohannis se află în incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale. Primarul Sibiului a contestat atunci raportul la Curtea de Apel Alba Iulia, iar la 25 septembrie 2013, Klaus Iohannis a fost achitat de magistraţi.

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României
Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale, el fiind votat de 6.242.825 dintre alegători. Curtea Constituţională urmează să valideze rezultatul alegerilor, însă, momentan, nu fost stabilită data la care se va întâmpla acest lucru.
 

 
 
Loading...