Dan Negru (49 de ani) a uimit recent cu o declarație controversată. Celebrul prezentator susține că dacă ar fi investit în criptomoneda Bitcoin la momentul oportun, ar fi fost suficient de bogat încât să cumpere mai multe televiziuni.


Dan Negru a făcut recent o postare pe Facebook în care vorbeşte despre ce ar fi putut face cu banii dacă ar fi investit în Bitcoin sumele castigate la „Te pui cu Blondele“ în 2010.

„Am fost la un pas să cumpăr ProTv, Antena şi KanalD cu tot cu Esca, Stoiceasca şi Süleyman. Asta dacă prin 2010 cu banii câştigaţi din "Te pui cu Blondele" aş fi cumpărat Bitcoin. Dar am fost blond şi fricos. In 2010 un Bitcoin valora 30 de cenţi. Azi a sărit de 40 mii de euro. JP Morgan şi alţi barosani spun că valoarea reală e juma de milon şi că acuşica va ajunge la 150 mii. Tot blond şi fricos rămân. N-am curaj. Marketingul criptomonedele arată partea însorită a poveştii. Vă arăt însă şi un site cu criptomonedele moarte in care mulţi şi-au pus speranţe şi economii şi au rămas cu buzele umflate. Bitcoin e ca vaccinul, fiecare cum crede. Cu un pic de curaj, azi eram patronu' lu' Esca.“, a scris Dan Negru pe contul său personal. Postarea sa a stârnit numeroase reacții din partea fanilor, unii susținând că nu știe despre ce vorbește sau că face reclamă, alții spunându-i că îi este mai bine în prezent.

Aici îşi ţine Dan Negru averea! Îşi construieşte al patrulea bloc!

2-3-bd-1-25col-bloc-nou-dan.jpg


Dan este un perfecționist, așa că sâmbătă a fost pe șantierul de pe Știrbei Vodă

După ce şi-a savurat din plin audienţele –record, obţinute cu programul de divertisment de la Antena 1, din seara de Revelion, Dan a revenit la treabă. Şi nu numai în televiziune, în lumina reflectoarelor, ci şi pe şantier, unde înalţă o nouă clădire de birouri. Fotoreporterii Click! l-au surprins, sâmbăta trecută, pe un ger de crăpau şi pietrele, în timp ce analiza fundaţia, pe un teren din zona Ştirbei Vodă, din Capitală. Nu era singur, ci însoţit de partenera lui de viaţă, Codruţa, de profesie medic stomatolog, ea fiind responsabilă cu amenajările interioare ale clădirilor. În 2009, Negru se mândrea cu primul bloc, din Zona Mall Vitan, cu o suprafaţă de 1.300 mp/, închiriat de celebrul proprietar, la acea vreme,  cu 12 euro/mp.

dan_negru.jpg


Foto: Antena 1

În 2014 a construit o alta, în zona Unirii, iar în 2017 l-am surprins în zona de nord a Capitalei, pe un alt şantier, dând la lopată. Apropiaţii vedetei tv ne-au dezvăluit că într-un astfel de bloc sunt investiţii de peste 150.000 de euro, însă suma este recuperată, în timp, de la firmele care închiriază aceste spaţii, cu aproximativ 25 euro/mp. Tot de la ei am mai aflat că Dan nu apelează nici picat cu ceară la împrumuturi bancare, investiţiile fiind doar din veniturile din televiziune, unde câştigă peste 15.000 de euro ca prezentator, dar şi din chiriile clădirilor, care îi bagă în buzunar în jur de 50.000 de euro lunar. Nu mulţi ştiu, dar el şi-a  extins afacerile imobiliare şi în Timişoara, oraşul natal, care îi rotunjesc lunar veniturile cu aproximativ 20.000 de euro. 

Dan a venit în Bucureşti în urmă cu 20 de ani, pe motiv că ”aici se învârte magiunul”. S-a făcut repede remarcat, show-ul ”Ciao, Darwin!” (1998), propulsându-l în rândul celor mai bune vedete tv. Negru are un CV impresionant: prezintă la Antena 1, de 11 ani, concursul de cultură generală ”Te pui cu blondele?” şi competiţia ”Next Star”, iar de 19 ani este gazda emisiunii de Revelion, show care îi poate aduce lesne un loc în Cartea Recordurilor, fiind mereu lider de audienţă. Dar  Negru este  cerut şi la export astfel că, de zece ani, prezintă, în Republica Moldova, la postul de televiziune Prime TV, concursul cu premii ”DA sau NU”.

 

Are o vilă de 400.000 de euro în Ghencea

2-3-bd-vila.jpg


Locuieşte alături de familie în vila din Cartierul Ghencea

Dan a locuit o vreme la bloc, însă dorul de casa părintească din Timişoara l-a ambiţionat să-şi construiască, în 2006, o vilă şi în Capitală. El deţine acum un adevărat colţ de Rai. Casa e construită pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi, are cinci dormitoare şi un living, iar curtea este de 1.300 de metri pătraţi: ”Dan şi-a dorit o grădină mare, ca să poată cultiva legume,  e pasiunea lui. Toată vara are castraveţi, ardei şi roşii, nici că îi mai trebuie să meargă la piaţă. Copiii se pot juca în voie, dar şi câinele familiei, Google, un ciobănesc mioritic. A fost şef de şantier, a stat cu gura pe muncitori, i-a grăbit, nu i-a lăsat să  lenevească, el a ales şi materialele de construcţii, la preţuri bune”, l-au mai lăudat prietenii. 

2-3-bd-bloc_2.jpg


Blocul din zona Unirii

2-3-bd-bloc-3.jpg


Blocul din nordul Capitalei

 

Ce este Bitcoin

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto.Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări.

De la primele tranzacții din 2009, Bitcoin a avut o evoluție relativ stabilă până în 2011, cursul de schimb în raport cu dolarul american crescând de la 0,30$ pentru un Bitcoin(BTC), până la aproximativ 17$. La începutul anului 2011, o serie de probleme ale entităților care efectuau tranzacții în dolari au condus la scăderea rapidă a cursului la valoarea de 5$/BTC. Anii 2011 și 2012 au fost perioade de consolidare, cursul variind destul de puțin și ajungând la aproximativ 14$/BTC. În prezent, depășește 30 de milioane de dolari pe unitate.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: