Radu Beligan este o istorie a cinematografiei și televiziunii. De-a lungul celor 97 de ani a văzut și a făcut multe, iar una dintre metodele prin care își promova piesele de teatru a fost dezvăluită de Dan Negru.


Tehnologia și mijloacele de promovare de care ne bucurăm astăzi erau lipsite anilor 40, însă de cultură s-au bucurat zeci de generații. Așa se face că, în anul 1940, Radu Beligan găsea mereu diferite căi de a aduce la cunoștință publicului piesele lui de teatru.

Dan Negru a dezvăluit una dintre aceste căi la care a apelat marele actor. În perioada în care începuse să se comercializeze țigările la bucată, acesta mergea din tutungerie în tutungerie și scria pe fiecare țigară numele piesei, teatrul și ora la care urma să se joace.

20294227_1591265230914936_8380015712042772513_n.jpg

Într-una din discuțiile pecare dan Negru le-a purtat cu Radu Beligan, marele actor i-a dezvăluit un lucru impresionant, la care nimeni nu s-ar fi gândit
foto: Facebook

”Totuși, luna iulie e și despre Radu Beligan... Mi-a povestit cândva despre cum a ales să-și promoveze o piesă de teatru în care juca în anii 40: mergea prin tutungerii, era vremea când țigările se vindeau la bucată și scria pe fiecare țigară numele piesei, teatrul și ora la care urma să se joace. Țigară după țigară, bucată după bucată... Marketingul anilor 40...”, a scris Dan Negru pe pagina lui de Facebook.

Inima lui Radu Beligan a încetat să mai bată pe 20 iulie 2016 la vârsta de 97 de ani. Marele artist a lăsat moștenire o carieră impresionantă cu care și astăzi oamenii se delectează, unde îl privesc cu drag și admirație.

radu-beligan.jpg

Radu Beligan a lăsat moștenire lumii o impresionantă carieră în teatru și cinematografie

 „Iubiţi ce vreţi, dar iubiţi! Nu există dezastru mai mare ca infirmitatea inimii!”, spunea marele artist Radu Beligan

Loading...