14 iulie este ziua în care toți ne gândim la Mădălina Manole. Ziua în care ar fi trebuit s-o sărbătorim, pentru că a venit pe lume la 14 iulie, dar și ziua în care și-a luat viața, după ani întregi în care s-a luptat cu depresia. La 7 ani de la sinuciderea fetei cu părul de foc, oameni din lumea showbiz-ului încă se întreabă dacă ar fi putut schimba cu ceva destinul ei.


Dan Negru este unul dintre cei care, dincolo de regretele obișnuite față de moartea unui artist valoros, constată cu amărăciune că Mădălina Manole este mai difuzată acum decât în timpul vieții. este știut faptul că artista suferea enorm din cauză că nu se mai bucura de succesul de odinioară.

Omul de televiziune rememorează ultima întâlnire cu Mădălina Manole și face o mărturisire grea.

”De azi-dimineață o văd pe toate televiziunile pe Mădălina Manole, așa cum nu o vedeam deloc cât timp traia… După 7 ani am puterea să fac marturisirea public: eu am ucis-o pe Mădălina!

Povestea e scurtă. Am întâlnit-o ultima dată pe Calea Plevnei în fața Facultății de Stomatologie. Eram în mașină, îmi așteptam soția și ea trecea pe jos. Am coborât din mașină și am pălăvrăgit vreun sfert de ora. Mi-a reproșat discret că nu o mai invit în show-urile mele și am încercat să-i explic că nu depinde doar de mine, că piața de publicitate ne presează să căutam mereu «nou» aruncând «vechiul» la gunoi. Era mâhnită, nici revoltată, nici resemnată. Doar mâhnită. Țin minte că am trăncănit apoi minute bune tot felul de banalități. A fost ultima dată când am văzut-o în viață.

madalina-manole1.jpg

madalina manole
Mădălina Manole s-a stins din viață pe 14 iulie 2010
Foto: arhivă Click!

 

Apoi, am aflat că sunt unul din ucigașii ei. Am o mulțime de complici, de la oameni de radio până la producători, ștabi de televiziune sau corporatiști de prin agenții de publicitate. Mulți căpușează doar televiziunea, radioul, sunt lipsiți de pasiune, dar suficienți și aroganți explicând gusturile publicului. Le știu numele! Unii îmi sunt prieteni aici, pe FB și pot să recunoască public că-mi sunt complici. Noi am fost asasinii unor genuri muzicale, a unor generații, a unor tendințe.

Ei , noi, cu presiunea de a vinde publicitatea la Prostamol și Catena celor între 18-49 de ani care încă nu cumpăra așa ceva. Killerii Mădălinei sunt și cei ai Cerbului de Aur, ai folkului sau ai muzicii populare. Cel mai ascultat radio în New York, încă din anii ‘80, e LiteFM, un format radio hot-adult-contemporary unde Sinatra, Elvis sau Beatles sunt în heavy-rotation. Așa cum a fost Mădălina Manole doar după 14 iulie 2010”, a scris Dan Negru pe contul personal de Facebook.

Loading...