Moartea Israelei scoate la lumină detalii incredibile din viaţa ei, din timpul căsniciei cu mai tânărul Liviu Arteni, dar şi din perioada de după divorţ. Pentru lumea mondenă, afacerista a fost mereu un personaj excentric, care a reuşit să şocheze la tot pasul. 5 iulie 2008, ziua în care a s-a măritat cu Liviu, a rămas memorabilă pentru o păţanie incredibilă: mireasa şi-a petrecut noaptea nunţii la spital.


Pe 5 iulie 2008, Israela şi Liviu Arteni îşi jurau iubire veşnică la Biserica Anglicană din Bucureşti, după care au făcut o petrecere de pomină la Complexul Tâncăbeşti, din Snagov. La vremea aceea, mireasa avea 59 de ani, iar mirele, 37. Însă pe cât de reuşit a fost cheful de nuntă, pe atât de dramatic s-a încheiat. Mireasa Israela a ajuns la spital în jurul orei 1 noaptea, cu fisură de şold, din cauza unui domn care s-a prăbuşit, cu toată greutatea peste ea. “Au reuşit să mă fure, conform tradiţiei, însă abia la a cincea tentativă au reuşit. Acel bărbat, care îmi este prieten, m-a luat în braţe, dar s-a dezechilibrat şi am căzut. Am ajuns la Spitalul Elias, mi-au făcut radiografie şi mi-au recomandat repaus timp de o lună”, ne-a povetit atunci Israela, care a avut tărie să se întoarcă la propria nuntă, în scaun cu rotile.

“A fost primită ca o regină, toată lumea a aplaudat-o, a ţinut un discurs la microfon şi a făcut haz de necaz. Liviu însă era şocat, palid, suferea pentru mireasa lui. Nunta s-a încheiat la 4.30 dimineaţa”, ne-a povestit, la vremea aceea, un invitat.

Iată însă că acel eveniment nefericit a fost doar primul dintr-un lung şir, căci în căsnicia Israelei cu Liviu laptele şi mierea n-au curs mult timp. Din cauza problemelor cu alcoolul, bărbatul a devenit violent, iar episoadele de agresivitate au fost povestite, de multe ori, de regretata afaceristă. Cei doi au divorţat în 2017, la notar.

Israela a murit vineri, 9 martie, la vârsta de 68 de ani. A fost găsită fără suflare în baie, în propria locuinţă din Bucureşti. Cauza morţii ar fi o hemoragie digestivă.

loading...
Loading...