Chef Scărlătescu este, în aceste zile, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Scoicilor organizat la Laguna Verde din Baloteşti (lângă Bucureşti). De vineri şi până acum, bucătarul a gătit zeci de kilograme de midii după o reţetă proprie. Şi totul nu s-a terminat încă. Dacă sunteţi curioşi, puteţi gusta şi azi din preparatele lui.


„Îi aştept pe toţi cei care au planuri de vacanţă să vină la festival. Avem aici un decor special, aer curat şi relaxare. Dacă anul trecut am gătit midii la ceaun, anul acesta fac şi rapane şi stridii. Iar pentru cei cărora nu le plac fructele de mare, pun pe masă şi cârnaţi delicioşi, pregătiţi după reţeta mea”, spune Cătălin, care este, de altfel, un mare iubitor al navigatului şi pescuitului.

Reţeta lui secretă

Ingrediente: scoici cu carapace, vin alb, pătrunjel proaspăt, ulei de măsline, usturoi verde şi uscat, ardei iute, sare. Se căleşte în ulei usturoiul zdrobit împreună cu ardeiul iute, după care se adaugă usturoiul verde. Apoi se pun în cratiţă scoicile şi vinul şi se lasă să fiarbă sub capac (atenţie, e important să le lăsăm tot timpul acoperite). Se adaugă apoi pătrunjelul şi se pune iar capacul, lăsându-se pe foc până sunt gata scoicile. Timpul perfect de fierbere pentru acest preparat e de 9 minute şi 16 secunde. Se sărează după gust.

 

 
 
Loading...