Domeniul divertismentului a fost primul și cel mai afectat de criza provocată de pandemie. Teatrele și sălile de spectacole au fost închise, concertele au fost anulate. După ce timp de două luni au stat cuminți în izolare și au trăit din economii, artiștii, organizatorii de evenimente și site-urile de bilete au început totuși să ia măsuri, și-au regândit strategia și s-au adaptat situației. Distracția s-a mutat, în principal, pe internet. Delia, însă, a venit cu o soluție inedită, care îi permite să cânte live, fizic, în fața publicului.


Pe 31 mai, Delia va ține un concert mare, cu public, în București, la Romexpo. Da, se poate și în pandemie, fără să încalce vreo normă de distanțare socială impusă de autorități. Cum? Fanii vor asculta și se vor distra din propriile mașini, în fața scenei. Concertul „drive-in” este o premieră în România. „Fire foarte activă și creativă, Delia nu a suportat perioada aceasta de izolare și a căutat cadrul perfect să revină pe scenă. Va fi, în sfârșit, mai aproape de fani, fizic în fața lor, în cadrul primului concert drive-in de la noi din țară. În locul aglomerației de oameni va fi o parcare plină de mașini. Concertul va fi la fel de spectaculos așa cum artista și-a obișnuit fanii. Totuși, pe scenă se vor lua măsuri stricte de igienă și de distanțare, nu vor mai fi dansatori, doar instrumentiști plasați la 2 metri unul de celălalt”, explică Adrian Tapciuc, project manager Delia.

foto_profimedia_2.jpg

oameni în mașini
Concertul va putea fi urmărit din mașină
Foto: Profimedia

Capacitatea parcării de la Romexpo este de 350 de mașini, în fiecare mașină putând sta cel mult trei persoane. Biletele au fost scoase la vânzare azi pe bilete.deliaofficial.ro și costă între 290 și 990 de lei per mașină, în funcție de poziția față de scenă și de facilitățile oferite. „Publicul poate să comande mâncare și băutură din mașină, sunt chelneri care se plimbă printre mașini”, precizează organizatorii. Spectacolul Deliei va dura 60-70 de minute, iar cererea de Bis va fi, probabil, dată prin claxoane.

foto_profimedia_1.jpg

Sala de spectacole - înlocuită cu o parcare plină de mașini
Așa se desfășoară un concert „drive-in”. Sala de spectacole va fi înlocuită cu o parcare plină de mașini
Foto: Profimedia

Azi la București, mâine-n toată țara

Concertul face parte din noul turneu național drive-in intitulat „CUM ERA”, care va începe în Bucuresti și va continua în cele mai importante orașe ale țării. „Mă bucur să pot anunța primul concert Drive-In din România, pe 31 mai la Romexpo. Sunt nerăbdătoare să cânt live piesele mele și încerc să anticipez sentimentul pe care îl voi avea atunci când în loc de aplauze cei prezenți vor claxona sau vor da flash-uri. Ne vedem pe 31 mai, cu mașina din dotare” a declarat artista. Publicul va putea asculta concertul și prin intermediul undelor radio ale vehiculelor pe o frecvență comunicată la fața locului, astfel încât cei prezenți pot asculta muzica live la maximum în mașină, cu geamurile închise, și vor aprecia actul artistic aplaudând prin intermediul claxoanelor. Organizatorii vor asigura o vizibilitate cât mai bună prin prezența ecranelor video atât la scenă, cât și în zona în care vor staționa masinile.

Astfel de concerte drive in sunt la modă în Danemarca, Germania, Corea de Sud, Japonia sau Marea Britanie. 

Alți artiști au mutat distracția pe internet

În majoritatea cazurilor, artiștii și-au mutat pe internet concertele, spectacolele de teatru, de stand-up comedy sau evenimentele de socializare. Fac show din propria sufragerie, live sau înregistrat, iar publicul plătește bilet pentru a-i urmări de acasă, cu tabletele în mână. Platformele care înainte de pandemie comercializau bilete la spectacole clasice pun acum la vânzare bilete la petreceri virtuale.

Mihai Mărgineanu cântă sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19.00, pe vStage

Biletele costă 50 de lei, se cumpără online, iar publicul primește un link pe care îl accesează la ora începeri spectacolului, urmând să se bucure de show-ul live de pe canapeaua de acasă.

Aurelian Temișan va ține un concert online chiar de ziua lui, pe 3 iunie

afis_temisan.png

Afișul concertului lui Temișan
Afișul concertului aniversar al lui Temișan

Marchează împlinirea a 47 de ani printr-un spectacol la care nu s-ar fi gândit niciodată că va putea susține. „Cadoul” pe care i-l poți face costă 45 de lei și constă în achiziționarea biletului virtual. „Dragii mei, mă țin de surprize și vă invit la primul meu concert live online. Pe 3 iunie, de la ora 20.45, cu mine în sufrageria voastră. De ce? Pentru că de ziua mea tot ce îmi doresc este să cântăm și să ne distrăm împreună”, a scris artistul pe pagina sa de socializare.

Ioana Maria Moldovan prezintă de acasă „Festivalul familiei”

Joi, 14 mai, sunteți invitați să luați parte la cea mai mare petrecere online care marchează atât Ziua Mondială a Familiei, cât și ieșirea din starea de urgență. De la ora 10 dimineața până la ora 22.00, peste 60 de artiști consacrați, copii talentați, sportivi sau profesioniști din diverse domenii vor oferi momente unice, pline de emoție și bucurie pe pagina de Facebook a platformei „Fă bine”. Prezentatoarea Prima TV Ioana Maria Moldovan va modera evenimentul întreaga zi, iar distracția va fi asigurată de Feli, Giulia, Rona Hartner, Marius Manole, Ioana Ginghină, Alex Ștefănescu, Daniela Nane, Anca Sigartău, Mihaela Tatu. Din propriile case se vor iniția și urmări show-uri de magie, ateliere pentru copii, cursuri de cooking, educație financiară și parenting. Distracția va fi gratuită.

Ioana Maria Moldovan

Ioana Maria Moldovan prezintă știrile Focus din Inima României la Prima TV

Teatru online

Duminică, 17 mai, Florin Piersic Jr. prezintă fragmente din piesa Freak Show pe platforma vodafone.ro/impreunamaiputernici. Actorul promite un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură. Accesul la eveniment nu e condiționat de cumpărarea unui bilet, dar se recomandă donarea unei sume de bani în semn de apreciere și susținere pentru artist.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: