„Eu asimilez şi aerul pe care-l respir”, ne spune cu ciudă Diana Bişinicu, atunci când începem să vorbim despre stilul ei alimentar. Aşa a fost toată viaţa, iar de 13 ani, de când s-a lansat în muzică, este în permanenţă la dietă. A încercat toate metodele de slăbire posibile până când, recent, s-a limitat la una.


Actuala dietă este, mai degrabă, un stil de viaţă. Trebuie să mănânce regulat, puţin, câte trei mese şi două gustări pe zi. Iar meniul este unul limitat, pe bază de legume, fructe şi grătare. Îşi începe ziua cu un suc natural de fructe şi legume, în diverse combinaţii.

„Folosesc sfeclă cu zmeură, sau cu mere. Recent, beau în fiecare dimineaţă suc proaspăt de cătină, în care pun miere de mană. Am un storcător foarte bun prin presare la rece, la care îmi fac toate combinaţiile de sucuri. Apoi, mănânc o banană, ca să fie şi ceva mai consistent. La prânz o ciorbiţă sau un grătar cu salată, sau ficăţei de curcan, cartofi la cuptor cu rozmarin... Cina e formată din salate sau supe, depinde ce am mâncat la prânz, iar gustările sunt formate din fructe”, explică Diana Bişinicu. 

Dimineaţa bea sucuri de fructe şi legume

Toate mâncărurile ei preferate îi sunt, de fapt, interzise. Paste, croisante cu unt, pizza, cartofi prăjiţi şi prăjituri, numai asta ar mânca în fiecare zi. Din păcate, dacă şi-ar da frâu liber poftelor, ar deveni „obeză”, după cum recunoaşte, râzând.

„Nu sunt extraordinar de pofticioasă, dar îmi e destul de greu să fiu la o dietă continuă, vă daţi seama. De 13 ani, am încercat toate dietele posibile, inclusiv înfometarea, dar nu le puteam ţine pe termen lung şi, în plus, îmi distrugeam stomacul. Aceasta pe care o ţin acum e un stil de viaţă suportabil”, explică ea.

Cu toate acestea, să nu vă imaginaţi că nu se atinge niciodată de alimentele interzise. „Mai sunt zile în care mănânc orice. Vreau să simt şi eu că sunt om şi-mi pun în farfurie ce am poftă. Se întâmplă aşa, o dată pe săptămână, dar şi mai des, în perioadele aglomerate. Spre exemplu, zilele trecute am tot fost pe drumuri, la filmări, în studio... Comandam pizza, mâncare chinezească, dar şi consumam multă energie, deci a fost ok”, mai spune cântăreaţa.

Pastele, preferatele ei

De obicei, Diana pofteşte fix la ce e interzis. Pastele şi pizza cu fructe de mare sunt în topul preferinţelor. Pe locul doi sunt produsele de patiserie, în special pateurile cu caşcaval. „De ce nu s-a inventat dieta cu aceste mâncăruri?”, se întreabă ea. 

Pentru că săptămâna aceasta a avut „dezlegare” la paste, artista a pregătit o reţetă specială, în bucătăria restaurantului Cervo din Bucureşti. A avut nevoie de piept de pui, spaghete, vin alb, câţiva căţei de usturoi şi puţină smântână. Carnea a fost condimentată, pusă într-un vas termorezistent, acoperită cu vin alb şi dată la cuptor pentru circa o oră, cât să devină fragedă. Apoi a fost tăiată cubuleţe şi împreună cu sosul rămas s-au pus din nou pe foc, într-o tigaie în care s-au adăugat smântâna şi usturoiul tocat mărunt. Acest amestec a fost pus peste spaghetele fierte al dente.

 

 
 
Loading...